Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Újra Londonban Eötvös Péter operája Alföldi Róbert rendezésében

Újra Londonban Eötvös Péter operája Alföldi Róbert rendezésében

Az Armel Opera Festival a Hackney Empire Színházban mutatja be a 2016-os év Legjobb Produkció Díjas előadásait, így szeptember 19-én második alkalommal láthatja a brit közönség Eötvös Péter Senza sangue és Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operákat Alföldi Róbert rendezésében.

*A két egyfelvonásos mű a Grand Opera Avignon produkciója

- hirdetés -

Az Armel Opera Festival tíz évvel ezelőtti alapításakor merész feladatra vállalkozott. Célja egy olyan operaritkaságokat és legfőképp kortárs műveket bemutató nemzetközi operaesemény létrehozása volt, amelyben ötvözni tud egy – szintén nemzetközi – tehetségkutató versenyt operaénekesek számára. Az Armel évente öt produkciót mutat be Budapesten és az idei évtől Bécsben is, amelyeket nemzetközi szakmai zsűri értékel.

A Csatorna-szigeteken vendégszerepel az Armel  

- hirdetés -

Hatalmas öröm és megtiszteltetés az Armel Opera Festival számára, hogy a díjazott előadásokmás országok neves színházaiba is meghívást kapnak, és a londoni Hackney Empire Színház másodízben ad lehetőséget erre.

Legutóbb,  a múlt év őszén óriási sikert aratott itt Mozart: A varázsfuvola című, ARTE Közönségdíjas előadásunk, Alföldi Róbert rendezésében, idén augusztusban pedig az opera legszebb jeleneteit, a Jersey Operaház közönsége láthatta.

Az Armel Opera Festival 2016  szakmai zsűrije a Best production díj átadásakor kiemelte: a Senza Sangue csodálatos zeneiségének és letisztult rendezésének összhangja egyértelművé tette a produkció díjazását, és külön figyelemre méltónak tartotta, hogy A Kékszakállú herceg vára című opera párdarabjaként került bemutatásra az Armel Opera Festivalon, mely művek így egészen különleges színházi élményt nyújtanak.

Kultlabirintus

Alföldi Róbert rendező az Armel Opera Festival 10 éves történetében kiemelkedő művészi teljesítményéért eddig háromszor kapta meg a Legjobb Előadás díját, és négyszer a Közönség-díjat.  A 2016-os elismerés azért is volt különleges és fontos a rendező számára, mert Eötvös Péter zeneszerzővel dolgozhatott, aki bízott benne, és csodálatos élmény volt számára a közös munka.

Bartók: A kékszakéllú herceg vára forrás: Armel Opera

A két egyfelvonásos mű bemutatója az Armel Opera Festiválon Budapesten, 2016. június 27-én, a Nemzeti Színházban volt, mivel ez a színház volt alkalmas a nagylétszámú szimfonikus zenekar fogadására, és a speciális színpadi rendezés megvalósítására.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.