Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Várjon Dénest méltatják a nemzetközi lapok

Várjon Dénest méltatják a nemzetközi lapok

Augusztus 28-án ért véget a jubileumi, 70. Edinburgh-i Zenei Fesztivál, a világ komolyzenei életének egyik legrangosabb koncertsorozata. A Budapesti Fesztiválzenekar Fischer Iván által rendezett és vezényelt Don Giovanni produkciója mellett még egy magyar résztvevője volt a fesztiválnak, a zongoraművész Várjon Dénes.

„Ez a Don Giovanni mindenestül a zenéről szól”

- hirdetés -

- hirdetés -

Várjon először augusztus 21-én a világhírű amerikai hegedűművésszel, Joshua Bell-lel adott szonátaestet, majd 26-án a hozzájuk csatlakozó csellista, Steven Isserlis társaságában trióként léptek fel. A két hangversenyt még a megannyi világsztárt és izgalmas koncertet felvonultató fesztivál műsorában is óriási érdeklődés előzte meg: a jegyek már hetekkel korábban elfogytak.

Bell, Isserlis és Várjon a saját jogukon is fenomenális művészek, de trióként egyszerűen szenzációsak

– írta kritikájában a Scotsman.

„Sűrű szezon előtt állok”

“Bell, Isserlis és Várjon technikailag brilliánsan játszottak, a hangszínek csodálatos változatait bemutatva” – emelte ki írásában Barbara Bryan.

 Így kell csinálni: ez a hegedű-zongora est egyszerre volt izgalmas, jól összerakott és megindító. Sokat mond, hogy “Joshua Bell-Várjon Dénes” koncertként hirdették, mert szó sem volt zongorakisérettel fellépő szólistáról, hanem két, pályája csúcsán levő muzsikus lélegzetelállító előadásról

– írta Skócia vezető napilapja, a The Herald.

Várjont legközelebb szeptember 23-án és 24-én hallhatja a budapesti közönség, amikor a Concerto Budapest évadnyitó koncertpárján Bartók III. zongoraversenyét és Mozart D-dúr zongoraversenyét szólaltatja meg. Előtte Toulouse-ban ad szólóestet és Tabea Zimmermann szonátapartnereként Svájcban lép fel.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.