Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Agnes Baltsa nyitotta Athén új operáját

Agnes Baltsa nyitotta Athén új operáját

Az új athéni operaház nyitó előadása Richard Strauss Elektrája volt. Klütaimnésztra szerepében Agnes Baltsát láthatta a közönség, aki a Görög Nemzeti Opera színpadán ez alkalommal debütált.

- hirdetés -

A darabot a Görög Nemzeti Opera (GNO) első alkalommal tűzte műsorra, az előadást Yannis Kokkos rendezte. Agnes Baltsa az ügy érdekében a fellépést pro bono vállalta. A főbb szerepeket Sabine Hogrefe (Elektra), Frank van Aken (Aigiszthosz), Gun-Brit Barkmin (Krüszothemisz), Dimitrisz Tiliakosz (Oresztész) énekelték, az előadás karmestere Vaszilisz Krisztopulosz volt.

- hirdetés -

Az 1400 és 400 fős színháztermekkel rendelkező operaház, csakúgy, mint a Görög Nemzeti Könyvtár, a Sztavrosz Niarkhosz Alapítvány finanszírozta kulturális központ része, amelyet gyakran illetnek az “új Akropolisz” jelzővel. A 170 ezer négyzetméteres parkkal rendelkező dél-athéni komplexum művészeti, oktatási és rekreációs célokat szolgál, tervezője Renzo Piano. A mintegy 570 millió euróba kerültő kulturális centrum építése 2015-ben kezdődött, 2016-ban fejeződött be – ebben az évben egy négynapos eseményen a nagyközönség betekinthetett abba, mivel gazdagodik a főváros -, 2017 februárjában adták át a görög államnak.

(Via Klassik.com, Euronews, GNO)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.