Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Koltai Katalint méltatja a Classical Guitar Magazine

Koltai Katalint méltatja a Classical Guitar Magazine

Az egyik legnagyobb nemzetközi szakmai fórum, a Classical Guitar Magazine a hét felvételének választotta Koltai Katalin Ravel Tükrök című ciklusának második tételéből készült gitárátiratát.

- hirdetés -

A kritikus, Blair Jackson megjegyzi, hogy alighanem először hallja Ravel szólózongorára készült ciklusának gitárra alkalmazását, amit Koltai Katalin egyedülálló személyisége tesz teljessé. Jackson kiemeli, hogy az alkalmazott harmóniák és technikák magas szintű hangszerismeretről tanúskodnak, amik a kiinduló anyagot egy tökéletes gitárprodukcióvá varázsolják.

- hirdetés -

A felfedezések és a repertoárbővítés Koltai Katalint nem csak szólóművészként foglalkoztatják, de a Győri Noémivel közös fuvola-gitár duóban is, amiről Győri Noémi így nyilatkozott:

Koltai Katalin gitárművésszel zeneakadémista korunk óta alkotunk egy duót. Mindig is úgy éreztem, hogy ennek a színgazdag és érzékeny kamaraformációnak különleges értékei és lehetőségei vannak. A gitárral való együttzenélésben hihetetlen fontos szerepet kap a tiszta, legkisebb részletekig kidolgozott, artikulált játékmód. A formáció történetében az elmúlt tíz év mind a repertoár, mind hangfelvételek és kutatások terén kifejezetten nagy fejlődést és változás hozott.

Az elkészült átirat Koltai Katalin legújabb szólóműsorának része, amit január 12-én mutat majd be a BMC-ben. A koncerten Ravel mellett Grieg, Bartók és Chopin műveiből készült alkotások is elhangzanak majd.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.