Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Nem engednek játszani egy Eötvös-operát Londonban

Nem engednek játszani egy Eötvös-operát Londonban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Ahogyan nemrég hírt adtunk róla, nagy felháborodást keltett a Music Theatre Wales produkciója, amely Eötvös Péter The Golden Dragon című operájának nem kínai énekesekkel történő előadása. A Hackney Empire, ahol színre került volna a produkció, közleményben jelezte, az előadás elmarad.

Ázsiai karaktert csak ázsiai énekelhet?

- hirdetés -

Eötvös Péter operáját – amely egy német drámaíró, Roland Schimmelpfennig Magyarországon is játszott darabjából készült – az Ensemble Modern és az Opera Frankfurt felkérésére komponálta, a bemutatót Frankfurtban, 2014. június 29-én tartották. (Az előadásról magyar nyelvű kritika itt olvasható.) A részben tragédia, részben komédia műfajú produkció ázsiai karaktereit a walesi társulat nem ázsiai származású énekesekre bízta, ez okozta egy ázsiai gyökerű színész és társulatvezető felháborodását, amelyhez többen csatlakoztak.

Újra Londonban Eötvös Péter operája Alföldi Róbert rendezésében

A Music Theatre Wales közleményt adott ki, amelyben jelzik, nem realista darabról van szó, hiszen például egy hangyát egy szoprán, egy kisfiút pedig egy felnőtt nő alakít. A Hackney Empire – ahol nemrégiben egy másik Eötvös-opera, a Senza sangue Alföldi Róbert rendezésében, az Armel Opera Festival produkciójában színre került –  a sokszínűséget szem előtt tartva úgy döntött, eláll a The Golden Dragon bemutatásától.

(Via Slipped Disc)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X