Papageno Radio
Intermezzo Nem lesznek Angliában zenetanárok?

Nem lesznek Angliában zenetanárok?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Musicians’ Union (MU) brit zenészszakszervezet legfrissebb jelentése szerint a szigetországi zenetanárok helyzete és munkakörülményei sosem voltak rosszabbak.

Gyatra az angol ének-zene oktatás

A hangszert oktató tanárok nagy része iskoláról iskolára jár, egy részük szerződés nélkül, más részük egyáltalán nem a célnak megfelelő szerződéssel tanít, így az is előfordulhat, hogy nem lesz jogosultságuk szülési vagy betegszabadságra. Legtöbbük egyéni vállalkozó, az iskolák állandó óramennyiséget nem tudnak biztosítani, ugyanakkor arra is van példa, hogy kizárólagosságot várnak el a pedagógustól. A szakszervezet által ajánlott 33 fontos órabért (1 font 348 forint jelenleg) kevesen kapják meg, ráadásul az sem ritka, hogy óránként akár tízfontos terembért kérjenek a tanártól.

A Kodály-módszertől lettek jobbak a tanulmányi eredmények

Egy 2011-es jelentés eredményből az derült ki, nem egyenlően ellátott a hangszeres tanárok tekintetében Anglia, ezért zenei bázisokat hoztak létre, olyan ernyőszervezeteket, amelyek segítik a szabadúszó tanárokat, és elősegítik a zenetanulási lehetőséget szélesítését. A szándék nem volt kétséges, az iniciatíva 2012-es bevezetése azonban nem teljes siker, sok szervezetlenségből és átgondolatlanságból adódó megoldatlan probléma, a Brexit további negatív változásokat hozott, amit a költségvetési megszorítások csak tetéznek.

(Via Arts Professional)

Promóció

X
X