Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Nemzeti Énekkar Aradon emlékezik a vértanúkra

Nemzeti Énekkar Aradon emlékezik a vértanúkra

A Nemzeti Énekkar, az Aradi Állami Filharmónia és az Angelica Leánykar is fellép Somos Csaba vezényletével az aradi vértanúk emléknapján október 6-án az aradi Páduai Szent Antal római katolikus templomban.

- hirdetés -

Az ünnepséget az aradi belvárosi Páduai Szent Antal római katolikus templomban megvalósuló hangverseny zárja, amelyen közreműködik az Aradi Állami Filharmónia, a Nemzeti Énekkar, az Angelica Leánykar (karigazgató Gráf Zsuzsanna), valamint Lisztes László.

Jelentkezz az Orbán György Zongoraversenyre!

- hirdetés -

A programban az idén 70 éves zeneszerző, Orbán György több műve is felcsendül, közte a Ricercare, amelyet eddig csak egyszer hallhatott a közönség. A mű a Szent Pál szövegét feldolgozó szeretethimnuszra komponált darab. Az Orbán-szerzemények mellett Oláh Tibor és Kodály Zoltán darabjai is megszólalnak. Vezényel a Nemzeti Énekkar karigazgatója, Somos Csaba.

Még szorosabbra fűzné az együttműködést az NFZ és a Nemzeti Énekkar

Az együttes a hazai közönség előtt október 9-én Miskolcon vendégszerepel, ahol Mozart Requiemjét éneklik a Miskolci Szimfonikus Zenekar közreműködésével. Ezt követően a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál meghívására október 14-én a Pesti Vigadóban lépnek fel.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.