Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Plácido Domingo: "Rendkívüli sikernek tartom, hogy az elképzelésem megvalósult"

Plácido Domingo: “Rendkívüli sikernek tartom, hogy az elképzelésem megvalósult”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A világhírű spanyol operaénekes vezényletével mutatják be október 27-én este a prágai Rendi Színházban Mozart Don Giovanni című operáját.

A nagy érdeklődéssel várt zenei eseményt a Don Giovanni ősbemutatójának 230. évfordulójára rendezték. Az előadást 1787. október 29-én maga Wolfgang Amadeus Mozart vezényelte a Rendi Színházban.

A főszerepet Simone Alberghini énekli, Donna Elvira szerepére Katerina Knezíkovát, míg Masetto szerepére Jirí Brücknert választotta ki Plácido Domingo. A további szerepeket a Domingo által alapított Operalia verseny résztvevői kapták.

- hirdetés -

Az előadást a cseh közszolgálati televízió is rögzíti. A felvétel rendezője Brian Large lesz, aki már több operafelvételt is készített a New York-i Metropolitan Operában és Bécsben. A Don Giovanni új bemutatójának ötletét Prágában Plácido Domingo vetette fel néhány éve.

Rendkívüli sikernek tartom, hogy az elképzelésem megvalósult

– mondta Domingo. A neves énekes már több napja Prágában tartózkodik, egyebek között megnézte a Don Giovanni eredeti partitúráját is, amelyből egykor Mozart vezényelte az opera előadását 1787-ben.

Pécsi fesztivál névadója lett Plácido Domingo

A felbecsülhetetlen értékű partitúra, amely Mozart megjegyezéseit is tartalmazza, a Prágai Konzervatórium tulajdonában van. A Cseh Televízió dokumentumfilmet készít Plácido Domingo prágai kapcsolatairól, valamint a mostani Don Giovanni-projektről.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X