Papageno Radio
- hirdetés -
Folk A méltóság hangja

A méltóság hangja

Igazi újévi örömzenélésnek lehetnek szem- és fültanúi január 4-én a Müpában a Boban Markovic Orkestar és vendégeik jótékonysági koncertjén, amellyel a fellépő művészek a Magyar Hospice Alapítvány betegellátási tevékenységét támogatják.

- hirdetés -

Boban Markovic az egyetlen trombitaművész, akit a brit Song Lines magazin a Valaha élt 50 legjobb zenész közé választott. Zenekarával mindezidáig 13 albumot adtak ki, és közös pályafutásuk alatt Szerbia legnívósabb zenei díjaival tüntették ki őket. A balkán zene és a gypsy rézfúvós vonulat kiemelkedő képviselői.

A Magyar Hospice Alapítvány több mint 25 éve komplex ellátással segíti a gyógyíthatatlan daganatos betegeket és családjaikat. Céljuk a betegek fájdalmainak és a tüneteinek csökkentésével, lelki szenvedéseik enyhítésével a lehető legjobb életminőség, fizikai és szellemi aktivitás fenntartása az utolsó pillanatig. Az Alapítvány egyénre szabott, szeretetteljes ápolást biztosít a betegeknek otthonukban és a Budapest Hospice Házban, valamint támogatja a veszteséggel küzdő családokat.  Súlyos vagy gyógyíthatatlan betegséggel élő gyermekek számára otthoni szakápolást nyújtanak, hogy a korszerű tüneti kezelést és fájdalomcsillapítást otthonuk biztonságában, családjuk körében kaphassák meg. A hospice ellátás mindenki számára térítésmentes; a Magyar Hospice Alapítványnak tevékenységéhez széles körű társadalmi összefogásra van szüksége.

- hirdetés -

Boban és zenekara évek óta a Müpában köszöntik az új évet. “A méltóság hangja” elnevezésű koncertjükön azonban különösen rendkívüli élménnyel ajándékozzák meg közönségüket. Vendégelőadóik között üdvözölhetjük Pápai Jocit, Básits Brankát és Borbély Mihályt. Básits Branka Junior Príma-díjas népdalénekesnőt a Balkán Fanatikból ismerhettük meg, jelenleg a Pravo együttes és a Zűrös Band oszlopos tagja. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Borbély Mihály hazánk egyik legelismertebb jazzművésze, aki eredeti hangszerei, a klarinét és az altszaxofon mellett számos különleges fúvós és népi hangszeren is játszik.

A Kodály-év egyik legizgalmasabb kísérlete

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.