Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A Salzburgi Ünnepi Játékok új bemutatójában lép fel Bretz Gábor

A Salzburgi Ünnepi Játékok új bemutatójában lép fel Bretz Gábor

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A 2018-as Salzburgi Ünnepi Játékokon a gyerekeknek szánt produkciók mellett nyolc opera lesz műsoron, köztük új bemutatóként Richard Strauss Saloméja.

Az előadás rendezője Romeo Castellucci, a karmester Franz Welser-Möst lesz, a címszerepet Asmik Grigorian alakítja, Heródest John Daszak, Heródiást Anna Maria Chiuri éneklik, Jochanán szerepében pedig Bretz Gábort láthatja a közönség.

Az operaénekessel a Nabucco és A hugenották előadásait követően februárban két alkalommal a Simon Boccanegrában találkozhatnak a budapesti nézők.

- hirdetés -

További premier lesz A varázsfuvola Matthias Goerne Sarastrójával, a Poppea megkoronázása William Christie dirigálásával, Szonya Joncseva címszereplésével.

William Christie is megkapja az Opera News díját

Szintén érdekesnek ígérkezik Csajkovszkij Pikk dámája Hans Neuenfels rendezésében, Mariss Jansons vezényletével és egy Hans Werner Henze-opera, az 1966-os The Bassarids. Lesz felújítás – Olasz nő Algírban Cecilia Bartolival -, illetve két koncertszerű előadás – Bizet: Gyöngyhalászok, Gottfried von Einem: Der Prozess -, és kifejezetten gyerekeknek szánt operaprodukciókkal is készülnek a 2018. július 20. és augusztus 30. között megrendezendő Salzburgi Ünnepi Játékok szervezői.

Bretz Gábor második alkalommal lép fel a Salzburgi Ünnepi Játékokon, először 2007-ben Mozart Figarójában alakította Antonio szerepét.

(Via Salzburger Festspiele)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X