Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Klubkoncert szimfonikus zenekarral

Klubkoncert szimfonikus zenekarral

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A National Symphony Orchestra (NSO) otthona a washingtoni Kennedy Centerben található, de a zenekar tagjai a hagyományos koncerteken kívül időnként szokatlan helyszíneken klubokban, sportcsarnokokban is fellépnek.

A Budapesti Fesztiválzenekar idei Őszi Közösségi Hete alatt minden eddiginél több koncertet adott: 10 megye 26 településére jutottak el a muzsikusok. Június 10-én a Hősök terén, egyéb meglepetések mellett a Leonard Bernstein West Side Storyjából készült Szimfonikus táncokat játszották ingyenes TérTáncKoncertjükön.

- hirdetés -

A zenekar egyik projektje az NSO a szomszédban, amelynek keretében iskolákban, templomokban, közösségi házakban, hajléktalanszállókon, kávézókban adnak ingyenes hangversenyeket a művészek. A cél az, hogy azoknak is elvigyék a zenét és a zenekart, akik anyagilag nem tudják megengedni a Kennedy Centerbe szóló jegy megvásárlását, vagy túl messze laknak, esetleg sok szervezésbe kerülne, hogy babysittert találjanak a gyerekeknek.

A nagy amerikai zenekarok közül a Philadelphiai Zenekar, a Clevelandi Zenekar és a Detroiti Szimfonikus Zenekar is rendszeresen rendez hasonló közösségi programokat.

Az NSO nem konvencionális helyeken is fellépett már: a Union állomáson, sportcsarnokban, egy háromezer fős, egykori raktárépületből átalakított klubban – fény- és videotechnikával, beatboxerrel és elektromos csellón játszó zenésszel kiegészülve -, és egy hasonló befogadóképességű helyszínen, ahol az előző este még Bob Dylan játszott. Bár az eseményeken résztvevő zenekritikusok szerint nem minden alkalommal jött át a zene ereje és szépsége, a közönség mindig figyelő és érdeklődő maradt.

 

(Via Washington Post1, Washington Post2, Washingotn Post3 ..

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X