Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Ukrán győzelem a 2. Budapesti Nemzetközi Gitárversenyen

Ukrán győzelem a 2. Budapesti Nemzetközi Gitárversenyen

Marko Topchii nyerte 2. Budapesti Nemzetközi Gitárverseny szombati döntőjét, amelynek a Zeneakadémia adott helyet. A döntőbe jutott egyetlen magyar versenyző, Szalai Lotti elnyerte a legjobb magyar versenyzőnek és a legjobb női versenyzőnek járó díjat, illetve a közönség díját is.

- hirdetés -

Öt művész, köztük egy magyar versenyző jutott a 2. Budapesti Nemzetközi Gitárverseny döntőjébe. A verseny harmadik helyezettje az olasz Gian Marco Ciampa lett, míg a dobogó második fokára a svájci Damiano Pisanello állhatott. Jessica Kaiser Szalai Lottival együtt érdemelte ki a legjobb női versenyzőnek járó elismerést.

Az döntősök három kontinens 19 országának összesen 32 fiatal tehetsége közül bizonyult a legjobbnak.

- hirdetés -

A versenyzők a döntőben az Anima Musicae Kamarazenekar és Joan Pages Valls spanyol karmester közreműködésével egy versenyművet adtak elő, szabadon választva Joaquin Rodrigo spanyol zeneszerző közismert Concierto de Aranjuez című műve, vagy Heitor Villa-Lobos brazil zeneszerző Concertója közül.

Miért lenne elítélendő, ha egy fiatal könnyűzenét játszik?

A 12 tagú nemzetközi zsűri döntése alapján a dobogósok a mintegy 9500 euró értékű pénznyeremény mellett két értékes koncerthangszert nyertek további 7500 euró értékben. A győztes ezeken kívül 16 koncertmeghívást kapott európai és ázsiai rendezvényekre, a közönség szavazatai alapján odaítélt díj pedig 1000 euró értékű.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.