Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Grammy-díjat érdemelt Danyiil Trifonov Liszt-felvétele

Grammy-díjat érdemelt Danyiil Trifonov Liszt-felvétele

A New York-i Madison Square Gardenben január 28-án 60. alkalommal adták át a Grammy-díjakat. A zeneipar legrangosabb kitüntetését számos kategóriában ítélik oda, így a könnyűzene mellett a jazz és a klasszikus zene képviselői sem maradnak elismerés nélkül.

- hirdetés -

A jazz műfajában olyan felvételeket ismertek el mint John McLaughlin „Miles Beyond”, vagy Cécile McLorin Salvant Dreams and Daggers albuma, de Billy Childs Rebirth-je és a Christian McBride Big Band Bringin’ It című alkotása is elismerést kapott a Pablo Ziegler Trio Jazz Tango című latin albumával együtt.

- hirdetés -

A klasszikus zene elismerései között a legjobb zenekari előadás kategóriájában Manfred Honeck Sosztakovics V. szimfóniájából és Barber Adagiójából készült felvétele bizonyult a legjobbnak, míg az opera kategória győztese a Hans Graf vezette Wozzeck előadás.

Írj zeneművet Sol Gabetta és Patricia Kopacsinszkaja számára!

A legjobb kórusmű kategóriában Bryars The Fifth Century című művének előadást nyert Donald Nally vezényletével. A kamara kategória díjazottja Patricia Kopacsinszkaja és a Szent Pál Székesegyház Kamarazenekarának A halál és a lányka felvétele. A legjobb hangszeres szólóalbum díját Danyil Trifonov érdemelte ki Liszt műveit tartalmazó Trasncendental című albumával, míg a vokális szólóalbumok között Barbara Hannigan Gershwin-felvétele bizonyult a legjobbnak. A legelismertebb kortárs zenei alkotás Jennifer Higdon Brácsaversenye lett, de díjat kapott a korábbi felvételek között Leonard Bernstein a The Composer című lemeze is.

(Via vulture.com)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!