Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Öt jóslat a jövő zenéjét illetően

Öt jóslat a jövő zenéjét illetően

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A BBC egy listán összesítette a zene nem is oly távoli jövőjét illető előrejelzéseit, amelyeket 2018-as bizonyítékokkal támaszt alá.

- hirdetés -

Kedvenc előadónk nem hús-vér énekes.

Japán egyik legnépszerűbb énekese, Hatsune Miku egy humanoid, Roy Orbison 3D hologramja pedig turnéra indul a Királyi Filharmonikus Zenekarral.

Lenyűgöző videón figyelhetjük meg a karmester legapróbb mozdulatait

Az élő koncertek egész mást jelentenek.

Élő előadó plusz virtuális vagy kiterjesztett valóság, 3D mapping – ez lesz az új koncerttrend, ennek következtében akár azt is érezhetjük, hogy a színpadon állunk, nem a küzdőtéren.

A lemezstúdió a laptopon van.

A felvételekhez az sem kell, hogy egyszerre tartózkodjanak egy helyszínen a zenészek. Elég, ha a hangfájlokat elküldik egymásnak vagy a hangmérnöknek, és így áll össze a dal.

Közvetlen kapcsolat van az előadó és a rajongó között.

Az előadók a leghűségesebbeket, legkitartóbbakat megjutalmazzák, köszönetképpen például nem túl nagy értékű, inkább gesztusként jelentős exkluzív, más csatornán el nem érhető ajándéktárgyakat vagy épp CD-t küldenek.

Mégsem megy ki a CD a divatból?

Az új technológiai trend nem mindenkié.

Ellentétben a zenével. Mert mindig lesznek olyanok, akik koncerten akarnak találkozni kedvenc muzsikusukkal, aki igazi, élő zenész, aki stúdióban veszi fel a lemezt, és saját kezével dedikálja a rajongónak új vagy épp régi lemezét.

(A BBC cikke alapján)

 

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X