Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Születésnap 158 csellistával

Születésnap 158 csellistával

Antonio Janigro csellista születésének centenáriumát 100 csellistával tervezték megünnepelni Zágrábban. Több, mint másfélszer annyi zenész jelentkezett a felhívásra.

- hirdetés -

Antonio Janigro

- hirdetés -

Antonio Janigro 1918. január 21-én született Milánóban. Tehetségét hamar felismerték, 11 éves korában játszott Pau Casalsnak, aki ajánlólevelet adott neki Párizsba, ahol 16 az évesen kezdett tanulni az École Normale de Musique növendékeként. Szólistaként karrierje 1937-ben kezdődött. Két évvel később, amikor a II. világháború kitört, Jugoszláviában volt szabadságon, és arra kényszerült, hogy az országban maradjon.

A zágrábi konzervatóriumban kezdett tanítani. A nevéhez fűződik a jugoszláv csellóiskola megalapítása, és ő hozta létre a Zágrábi Szólisták nevű kamaraegyüttest is. Szólistaként és karmesterként is számos lemezt rögzített. 1989. május 1-jén hunyt el.

Születésének 100. évfordulójára a kamarazenekar felhívást tett közzé, amelyben 100 csellistát várt egy, Janegro emléke előtt tisztelgő koncertre. 158 különböző életkorú zenész jelentkezett és lépett pódiumra Zágrábban. Itt látható-hallható, hogyan játsszák együtt, hogy Boldog születésnapot.

(Via Vecerni List)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!