Papageno Radio
Intermezzo Zenélni szexi

Zenélni szexi

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Ezúttal nem brit, hanem svéd tudósok kutatták a vonzerő mibenlétét. Nem túl nagy mintával, mindössze 27 férfi és 27 nő vett részt a kísérletben, amelyben fotókat mutattak az alanyoknak, és arra voltak kíváncsiak, mennyire találják attraktívnak a képen szereplő személyt.

A kérdések nem csupán arra vonatkoztak, mennyire tetszik nekik az illető, hanem arra is,  milyen típusú kapcsolatot kezdeményeznének vele, egyetlen éjszakában, rövid vagy hosszabb távú kapcsolatot látnak bele az adott személybe. Minden fotóhoz tartozott egy 30 másodperces zene is, ezeken dob, hegedű vagy altszaxofon szerepelt, mert “ezeken a hangszereken jobban kiütközik, ha valaki gyengén játszik, ellentétben a zongorával vagy a gitárral”.

Miért érdemes komolyzenész partnert választani?

Egy korábbi kutatás eredménye szerint a nők a gitárt tartó férfiakat vonzónak tartják. Ezt szintén fotók közti választással kutatták.

Nézzük az eredményeket! A zenélni tudást pozitívnak értékelték a kísérlet résztvevői, bár a nők számára többet nyomott a latban, mint a férfiaknak. Ha valaki hangszeren játszik, ráadásul jól, az olyan tulajdonságokra utal, mint az intelligencia, lelkiismeretesség, kitartás, motiváltság, ami egy jó “párkapcsolati alapanyaghoz” szükséges. A kellemes háttérzenét hallva a nők a képen szereplő férfiakat intelligensnek látták, és hosszabb távra is terveznének velük.

(Via Pacific Standard)

Promóció

X
X