Papageno Radio
Intermezzo Átnevezik a világ egyik legnagyobb zenei múzeumát

Átnevezik a világ egyik legnagyobb zenei múzeumát

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Glinka Zenei Múzeum a Moszkvai Konzervatórium könyvtárának egyik helyiségéből nőtte ki magát a világ egyik legnagyobb zenei gyűjteményével rendelkező tárlatává. A múzeum hivatalos, 1912-es kialakítása Nyikolaj Rubinstein, a konzervatórium alapítójának egykori magángyűjteményéből valósulhatott meg.

A zenei múzeum, amelyhez mára több kiállítóhely, zenei intézményt és lakásmúzeum tartozik története során többször esett át névváltozáson. A legkorábbi években az intézmény Nyikolaj Rubinstein nevét viselte, majd 1954-ben Mihail Glinka, az orosz opera megteremtője születésének 150. évfordulója alkalmából a múzeum felvette a zeneszerző nevét.

„Az anyósom Mozartnak hív, azt hiszi, gazdag leszek”

A mostani minisztériumi döntés értelmében a zenei állandó tárlatok intézményrendszerének központi kiállítóhelyeként szolgáló múzeumot Orosz Nemzeti Zenei Múzeummá nevezik át, amely egyébként magában foglalja a Mihail Glinka életművét bemutató kiállítást is.

Eddig ismeretlen Sosztakovics-szonáta került elő

A világ egyik legnagyobb zenei gyűjteményével rendelkező kiállítás (több mint 700 ezer tárgy) számos kéziratot, eredeti partitúrát, személyes tárgyakat és kiemelkedő történeti hangszerkollekciót tudhat magáénak.

(Via classicalmusicnews.ru)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X