Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Káel Csaba Budapest kulturális és turisztikai nagykövete lett

Káel Csaba Budapest kulturális és turisztikai nagykövete lett

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), mint Budapest Főváros hivatalos kulturális és turisztikai szervezete 2017-ben egy új díjat alapított, melynek neve: Budapest kulturális és turisztikai nagykövete. Az idei díjat 2018. február 1-én este a Budapesti Kongresszusi Központban megrendezett Turizmus Gálán Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője adta át Káel Csabának, a Müpa vezérigazgatójának, film- és színházi rendező, producernek.

- hirdetés -

A díjat a BFTK minden év február 1-jén, a Turizmus Gála keretében adja át, olyan nagy formátumú személyiségnek, aki – akár a turizmustól eltérő hivatása mellett – a megelőző évben különösen elősegítette Budapest kulturális és turisztikai kínálatának színesítését, innovatív kezdeményezéseket, imázsépítő tevékenységet valósított meg.

Káel Csaba kulturális munkásságában kiemelkedő szerephez jutnak külföldi opera- és színházi rendezései. Bő harminc évet felölelő filmrendezői munkásságának termése mintegy 20 dokumentum-, játék- és portréfilm, több mint 600 reklámfilm és 28 videoklip. Első nagyjátékfilmes rendezéséért, a Bánk bán című filmért 2002 decemberében az Arany Béka-díjat nyerte el. Káel Csaba vezérigazgatói irányítása alatt a Müpa mára egy erős kulturális és turisztikai márkává vált hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

Káel Csaba a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál Operatív Testületének elnökeként egy igazi városfesztivált valósított meg, amelyben a kulturális programok mellett kiemelkedő szerepe van Budapest turisztikai értékeinek, vonzerőinek.

Budapest imázsépítő tevékenységét nagyban segítette 2017. nyarán a 17. FINA Vizes Világbajnokság Müpa által szervezett nyitóelőadása, mely a rendezvényszakma Oscar-díjaként is emlegetett, rangos BEA World – Best Event Awards-on elnyerte az Arany Elefántot, valamint a világ legjobb megnyitói kategóriában az ezüst trófeát – amellyel a 2016-os riói nyári olimpia megnyitója mellett állhatott fel a dobogó második fokára.

Mindezzel – a közel három évtizede folyamatosan jelenlévő – a kultúrát és a magyar fővárost népszerűsítő tevékenységével Káel Csaba kiemelkedően sokat tett és tesz azért, hogy Budapest belföldi és nemzetközi viszonylatban is meghatározó szereplővé vált.

Promóció

Mit keres a fizikus a múzeumban?

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X