Papageno Radio
Intermezzo Callas és a Hét halál

Callas és a Hét halál

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Marina Abramovic harminc éve dédelgetett álma valósul meg 2020-ban Münchenben, majd Londonban: Maria Callasról szóló operát rendez.

Abramovic életében Maria Callas fontos szerepet játszott, a belgrádi születésű színházcsináló, performansz- és képzőművész hősként tekintett az operaénekes-nőre. A darab, amelynek szövegkönyvét Peter Skavlan írja, hét emblematikus operaszerep köré épül, amelyekben Callas meghal. A karakterek között ott lesz Csocsoszán és Tosca is.

Hommage à Maria Callas

“Régóta érdekel a szerelemért meghalni romantikus gondolata – fogalmazott Abramovic, aki azt is hozzáttette, hogy Callas összetört szívvel halt meg. – Tudom, hogy ez életem utolsó korszaka. Nagyon foglalkoztat, hogy pontosan mennyi időnk van, és azt hogyan fordítsuk le a jövő generációi számára, amit csináltunk a saját életünkben.”

Maria Callas ismét színpadra állt

Eredetileg hét filmrendező készített volna hét, egyenként tízperces videót az opera címében is jelzett Hét halálról, köztük Roman Polanski, Alejandro González Iñárritu, Marco Brambilla, Giada Colagrande és Jorgosz Lantimost, de a legutóbbi hírek szerint Polanski és Iñárritu már nem dolgoznak a projekten.

(Via The Art Newspaper)

Promóció

X
X