Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Először ad szólóestet Budapesten Sandrine Tilly fuvolaművész

Először ad szólóestet Budapesten Sandrine Tilly fuvolaművész

A Budapesti Fuvola Akadémia meghívására Magyarországra érkezik a kiváló francia fuvolaművész, az Orchestre National du Capitole de Toulouse szólófuvolása. Sandrine Tilly Granik Annával közös hangversenyére május 26-án kerül sor a BMC-ben.

- hirdetés -

Sandrine Tilly 17 éves korában nyert felvételt a Conservatoire National Supérieur de Musique-ba Párizsban, ahol fuvolaprofesszora Pierre Yves Artaud, kamarazene professzorai Christian Lardé és David Walter voltak. Tanulmányokat folytatott olyan mesterek irányításával, mint Patrick Gallois, Michel Moraguès, Aurèle Nicolet és Adorján András.

Ismét megrendezik a Budapesti Fuvola Akadémiát

- hirdetés -

A fuvolaművész korán csatlakozott az Orchester Français des Jeunes-hez, amelyet Marek Janowski irányított, valamint a Pierre Boulez vezette Académie du XXème siècle-hez. 22 éves korában a Orchester Philharmonie de Lorraine szólófuvolásává nevezték ki, majd egy évvel később elnyerte a Michel Plasson vezette Orchestre National du Capitole de Toulouse szólófuvolás posztját. Azóta olyan karmesterekkel dolgozott, mint Gianandrea Noseda, Joseph Swensen, Georges Prêtre, Pinchas Steinberg, Jurij Tyemirkanov és Yannick Nezet-Seguin.

Először érkezik hazánkba a világhírű lipcsei fuvolaegyüttes

Zenekari tevékenysége mellett aktív szólista és kamarazenész is egyben. Anne Le Bozec zongoraművésszel közös duójuk számos rangos fesztivál meghívott vendége. Koncertjeiket olyan rádióállomások közvetítették, mint a France Musique, a Mezzo vagy a Südwest Rundfunk. Sandrine széles repertoárja a barokk kortól a kortárs zenéig terjed. Többek között Thierry Huillet, Patrik Burgana és Susumu Yoshida alkotásait mutatta be. Rendszeresen tart mesterkurzusokat Franciaországban, Venezuelában, Dél-Koreában és Japánban. Jelenleg az Institut Supérieur des Arts de Toulouse professzora. Sandrine Tilly zenekari művészként már több ízben járt hazánkban, azonban szólistaként és pedagógusként először lép a magyar közönség elé.

* Sandrine Tilly a Verne Q. Powell cég által támogatott művész.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.