Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Eötvös Péter és Vajda Gergely operáival érkezik az Armel Fesztivál

Eötvös Péter és Vajda Gergely operáival érkezik az Armel Fesztivál

Eötvös Péter egy 11. századi napló alapján írt műve, a Lady Sarashina, és Vajda Gergely Déry Tibor művéből írt operája, Az óriáscsecsemő is versenydarab az idei Armel Operaverseny és Festivalon. Az Armel következő produkciójának versenyszerepeire, Mozart Don Giovanni című operájának 2019-es ecuadori előadására a mai naptól lehet jelentkezni.

- hirdetés -

A kétfordulós Armel Operaverseny az Armel Opera Festivalt megelőző nemzetközi zenei esemény, amely lehetőséget teremt bármely jelentkező operaénekes számára, hogy a szakmai kiválasztást követően az Armel Opera Festival egy produkciójában hangfajának megfelelő szerepet kapjon.

- hirdetés -

2018-ban a cuencai Carlos Cueva Tamariz Színház következő évi produkciójába, Alföldi Róbert rendezésébe, Donna Anna, Leporello és Don Ottavio szerepére várják a jelentkezőket. A versenyen az az énekes nyer, aki a legmagasabb színvonalon képes ötvözni a műfaj összes szakmai kívánalmát: az operaéneklést, a színpadi mozgást és a színészi alakítást.

A 2019-ben színpadra kerülő Mozart-opera szerepeire március 30-ig jelentkezhetnek az énekesek. A kétfordulós válogatóra 2018. április 21-23. között kerül sor Párizsban.

Teatro Carlos Cueva Tamariz

Az énekesek komplex előadói teljesítményét az Armel Operaverseny során nemzetközi szaktekintélyekből álló szakmai zsűri ítéli meg. A versenyre való jelentkezésre korhatár nincs.

Az Armel Opera Festival minden évben öt különböző ország operaházával/színházával együttműködésben hoz létre produkciókat, amelyeket minden nyáron az Armel Opera Festival keretében mutat be. Július 1. és 5. között Budapesten a Müpa Fesztivál Színházban három külföldi, Bécsben a MuTh Színházban két magyar produkciót láthat a közönség.

Eötvös Péter fotó: Csibi Szilvia / Müpa

2018-ban két magyar opera előadása is versenyez. Eötvös Péter Lady Sarashinája a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem produkciója, rendezője és díszlettervezője Almási-Tóth András, a Pannon Filharmonikusokat Vajda Gergely vezényli, aki zeneszerzői minőségében is részt vesz az idei eseménysorozatban. Déry Tibor művéből készült operáját, Az óriáscsecsemőt a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház bábos produkciójában, Novák János rendezésében láthatják a fesztivál nézői. A komponista maga dirigálja a darabot.

A további résztvevők: a Norrlands Operan (Svédország – Gluck: Orfeo & Euridice – A legnagyobb szégyen az, ha nem szeretnek), az újvidéki Szerb Nemzeti Színház és a Belgrádi Nemzeti Színház (Szerbia – Dejan Despic: Adok-papok – A bánsági víg atyuskák cselekedetei; ősbemutató), továbbá a Théâtre de la Croix-Rousse, a Théâtre de la Renaissance és a Muziektheater Transparant (Franciaország és Belgium – Ben Johnston-Gavin Bryars-Michael Ondaatje: Calamity / Billy – Elveszett édenkert).

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.