Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Fogták, és lerombolták ezt a 19. századi templomot - Videó

Fogták, és lerombolták ezt a 19. századi templomot – Videó

A németországi Immerath 2013 óta elhagyatott templomát január 10-én bontották el, hogy egy bányászati beruházáshoz készítsék elő a terepet. A Kölnhöz közeli “szellemfalu”-nak is nevezett település egyházi épületét még a 19. században emelték.

- hirdetés -

A jelenlegi St. Lambertus katolikus templom helyén már a 12. században is egy román stílusú templom volt, amit később a 14. században nagyobbítottak meg. 1886-ban az addigi épületeket lebontották, helyére pedig az Erasmus Schüller által tervezett egészen 2018 januárjáig látható templomot emelték.

- hirdetés -

St Lambertus church demolition

Good things are easily destroyed, but not easily created.St Lambertus church in the village of Immerath was demolished today.Germany, January 10, 2018.

Közzétette: Architectural Revival – 2018. január 10.

A műemlékként számon tartott templom most egy külszíni lignitbánya beruházás útjában állt. A település átalakulása évek óta tart, hiszen a bányászathoz kapcsolódóan egy a korábbinál nagyobb, új városrész látszik kialakulni, ami a munkások igényeit hivatott kiszolgálni. Az akciót a  Greenpeace aktivistái sem tudták megakadályozni, a fővállalkozó ugyanakkor igéretett tett egy kápolna felépítésére az új városrészben.

(Via zeit.de; huffingtonpost.com; index.hu)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.