Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Fogták, és lerombolták ezt a 19. századi templomot - Videó

Fogták, és lerombolták ezt a 19. századi templomot – Videó

A németországi Immerath 2013 óta elhagyatott templomát január 10-én bontották el, hogy egy bányászati beruházáshoz készítsék elő a terepet. A Kölnhöz közeli “szellemfalu”-nak is nevezett település egyházi épületét még a 19. században emelték.

- hirdetés -

A jelenlegi St. Lambertus katolikus templom helyén már a 12. században is egy román stílusú templom volt, amit később a 14. században nagyobbítottak meg. 1886-ban az addigi épületeket lebontották, helyére pedig az Erasmus Schüller által tervezett egészen 2018 januárjáig látható templomot emelték.

St Lambertus church demolition

Good things are easily destroyed, but not easily created.St Lambertus church in the village of Immerath was demolished today.Germany, January 10, 2018.

Közzétette: Architectural Revival – 2018. január 10.

A műemlékként számon tartott templom most egy külszíni lignitbánya beruházás útjában állt. A település átalakulása évek óta tart, hiszen a bányászathoz kapcsolódóan egy a korábbinál nagyobb, új városrész látszik kialakulni, ami a munkások igényeit hivatott kiszolgálni. Az akciót a  Greenpeace aktivistái sem tudták megakadályozni, a fővállalkozó ugyanakkor igéretett tett egy kápolna felépítésére az új városrészben.

(Via zeit.de; huffingtonpost.com; index.hu)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
- hirdetés -
X
X