Papageno Radio
Intermezzo A hamburgi opera sajnálja a babát váró szoprán ügyét

A hamburgi opera sajnálja a babát váró szoprán ügyét

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Mi is hírt adtunk arról, hogy a hamburgi operaház A varázsfuvola előadás művészi integritása érdekében – így szól az indoklás – lecserélte a Paminát alakító, négy hónapos kismama énekesnőt.

A Hamburgi Staatsoper a Twitteren fejezte ki sajnálkozását, hogy Julie Fuchs nem tudja eljátszani a szerepet. Az opera művészeti igazgatójának állítása szerint körültekintően megvizsgálták az ügyet, és arra jutottak, nem tudják megváltoztatni a produkciót úgy, hogy az a babát váró énekesnő számára veszélytelen legyen, ugyanakkor Jette Steckel elképzelései is megmaradjanak. Több fizikailag megerőltető jelenet van ebben a rendezésben, köztük több reptetés, ami egy kismama számára veszélyes. Tillmann Wiegand hozzátette, világos, hogy a jog hogyan védi a várandós anyákat, és az operaház nem szeretné kitenni az énekesnőt semmilyen egészségügyi kockázatnak.

Speranza Scappucci karmester abszurdnak és elfogadhatatlannak nevezte a döntést és az indoklást, Basia Jaworski kritikus pedig annyit jegyzett meg: “Ha olyan veszélyes, rúgják ki a rendezőt, ne pedig az énekest.”

(Via Slipped Disc)

Promóció

Stream és színház

X
X