Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A hamburgi opera sajnálja a babát váró szoprán ügyét

A hamburgi opera sajnálja a babát váró szoprán ügyét

Mi is hírt adtunk arról, hogy a hamburgi operaház A varázsfuvola előadás művészi integritása érdekében – így szól az indoklás – lecserélte a Paminát alakító, négy hónapos kismama énekesnőt.

- hirdetés -

A Hamburgi Staatsoper a Twitteren fejezte ki sajnálkozását, hogy Julie Fuchs nem tudja eljátszani a szerepet. Az opera művészeti igazgatójának állítása szerint körültekintően megvizsgálták az ügyet, és arra jutottak, nem tudják megváltoztatni a produkciót úgy, hogy az a babát váró énekesnő számára veszélytelen legyen, ugyanakkor Jette Steckel elképzelései is megmaradjanak. Több fizikailag megerőltető jelenet van ebben a rendezésben, köztük több reptetés, ami egy kismama számára veszélyes. Tillmann Wiegand hozzátette, világos, hogy a jog hogyan védi a várandós anyákat, és az operaház nem szeretné kitenni az énekesnőt semmilyen egészségügyi kockázatnak.

- hirdetés -

Speranza Scappucci karmester abszurdnak és elfogadhatatlannak nevezte a döntést és az indoklást, Basia Jaworski kritikus pedig annyit jegyzett meg: “Ha olyan veszélyes, rúgják ki a rendezőt, ne pedig az énekest.”

(Via Slipped Disc)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!