Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Koncertszerű stand-uppal készül Ittzés Gergely az idei Fuvola Akadémiára

Koncertszerű stand-uppal készül Ittzés Gergely az idei Fuvola Akadémiára

Ittzés Gergely is csatlakozik a Budapesti Fuvola Akadémia ide programjához. A nemzetközi hírű fuvolaművész május 27-i előadásában a humoré lesz a főszerep, aktuális műsora az Egyesült Államok, Japán és Kína után most hazánkban debütál.

- hirdetés -

A Változatok és téma egy sokoldalú fuvolásra című előadás az emberi kultúra és a hangszerek gazdagságát ünnepli, egyúttal tiszteltadás a mára magas fokra fejlődött modern fuvola nagyszerűsége előtt is, amely, ha kreatívan használjuk, naprakész technikával és sokoldalú ismeretekkel, rengeteg különböző nyelvet képes beszélni.

Ismét megrendezik a Budapesti Fuvola Akadémiát

- hirdetés -

Képzeljünk el a csapat zenészt kezükben a legkülönfélébb fuvolafélékkel. Nemzeti viseletükbe öltözötten állnak sorba, és türelmetlenül várják a pillanatot, mikor a közönség elé léphetnek, hogy bemutassák saját, szeretett zenéjüket. Azonban azt a feladatot kapták, hogy mindannyian ugyanazt a világszerte ismert dallamot adják elő saját stílusukban.

Először ad szólóestet Budapesten Sandrine Tilly fuvolaművész

A 16 tétel tehát a legkülönbözőbb népek és kultúrák hangszereit idézi fel, híven utánozva azok hangját és a hozzájuk tartozó zenei stílusjegyeket. Ehhez a modern játéktechnika teljes eszköztárát és sajátos preparációkat is alkalmaz a szerző-előadó. A nagyobb részt pontosan megírt darab néhány tételében az improvizációnak is szerep jut. A 2016-ban keletkezett kompozíció eddig csak Amerikában és Japánban hangzott fel, a magyar közönség most hallhatja először.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.