Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Legyél részese a BMC 20. születésnapjának!

Legyél részese a BMC 20. születésnapjának!

Jazz, klasszikus és kortárs zenei programokkal, filmvetítéssel, mozikoncerttel és beszélgetéssel ünnepli kettős évfordulóját a Budapest Music Center május 4-6. között az öt éve megnyílt Mátyás utcai központban. A BMC idén már 20 éve működik sikeresen. 

- hirdetés -

A koncertprogramot május 4-én BMC 20/5 | Da Capo címmel nagyszabású hangverseny nyitja, ahol Ligeti György Csellóversenyét Rohmann Ditta és az UMZE Kamaraegyüttes szólaltatja meg, Rácz Zoltán vezényletével.

„Érzem a komolyzenei világ korlátait”

- hirdetés -

Az estén bizánci-görög és szír-ortodox énekeket is hallhatunk a Szent Efrém Férfikar és Bubnó Tamás előadásában, emellett Kurtág György és Schubert négykezes zongoraműveit Rados Ferenc és Kemenes András adja elő. Eötvös Péter címadó darabja zárja a koncertet, az Új Magyar Zene-Egyesület, Rácz Zoltán és Lukács Miklós játékában.

Megalakult a Ligeti Ensemble

Az öt éves Opus Jazz Clubban a hazai jazz élet neves művészei lépnek fel: a Dés András Trió, a Tóth Viktor Arura, a Szakcsi Trió, a Tálas Áron Trió, a Lukács Miklós Cimbiózis és a Dresch Quartet váltja egymást. Schumann és Schönberg zongoradarabjaival zárul a BMC 20/5 programja május 6-án, a koncertteremben, Csalog Gábor zongoraművész előadásában.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.