Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo 8 Emmy-díjra jelölték a The Violin Alone-t

8 Emmy-díjra jelölték a The Violin Alone-t

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Oláh Vilmos hegedűművész főszereplésével készült alkotás 8 kategóriában kapta meg az Emmy-jelölést. A díjátadóra június 9-én, az Egyesült Államokbeli Seattle-ben kerül sor. A film 2017-ben a Chicago Amarcord Arthouse Television Awards legjobb dokumentumfilm díját érdemelte ki.

Oláh Vilmos hegedűművész, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertmestere még 2009-ben adott hangversenysorozatot az Egyesült Államokban. A turnét követően Eric Funk zeneszerző komponált számára szólóhegedűre készült versenyművet, aminek különlegessége, hogy a zenekari kíséretet is a művész szólaltatja meg hangszerén.

Szólista és zenekar egyszemélyben

- hirdetés -

A mű és Oláh Vilmos előadása később a filmkészítőket is megihlette. Scott Sterling, az észak-amerikai közszolgálati csatorna, a PBS producere olyan igénnyel dolgozta fel az anyagot, hogy az nem is a darabról, hanem sokkal inkább arról a munkafolyamatról szól, amelyben a szerző és a művész létrehozzák a zeneművet.

A filmalkotást dokumentumfilm, a legjobb rendező, a legjobb forgatókönyv, a legjobb operatőr, a legjobb vágás, a grafikai művészet és a legjobb zene kategóriában jelölték.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X