Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A francia Becsületrend lovagja címmel tüntették ki Káel Csabát

A francia Becsületrend lovagja címmel tüntették ki Káel Csabát

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Müpa vezérigazgatója Éric Fournier budapesti francia nagykövettől május 10-én este ünnepi fogadás keretében vette át az elismerést.

A film- és operarendező a francia-magyar kulturális kapcsolatok fejlesztéséért, a kulturális diplomácia területén intézményvezetőként és alkotóként elért eredményeiért, a területen végzett kiemelkedő tevékenységéért, elkötelezett munkájáért kapta meg a francia állam legmagasabb kitüntetését. Éric Fournier a nagyköveti rezidencián tartott ünnepségen hangsúlyozta:

Káel Csaba a Müpa vezérigazgatójaként és a Budapesti Tavaszi Fesztivált szervező operatív testület elnökeként rengeteget tett a két ország közti kulturális diplomáciai kapcsolat fejlődéséért.

- hirdetés -

Mint kifejtette, olyan francia művészek nagy sikerű magyarországi bemutatkozását tette lehetővé, mint Jean-Yves Thibaudet, Jean-Efflam Bavouzet, az Orchestre des Champs-Elysées, az Orchestre National d’Ile-de-France, Louis Langrée, Natalie Dessay vagy a Müpába a 2018/19-es évadban visszatérő Philippe Jaroussky. A nagykövet kiemelte, hogy a Müpa nemzetközi rangú Régizene Fesztiválja a Versailles-i Barokk Zenei Központ és a Vashegyi György által vezetett Orfeo Zenekar együttműködésben a francia barokk repertoár és ezen belül Rameau színpadi műveinek bemutatását tűzte ki célul és ér el évről évre páratlan sikereket.

Budapesten vette át Csaba Péter a Francia Köztársaság legmagasabb kitüntetését

Magyarországon a francia kultúra megismertetésében és népszerűsítésében fontos mérföldkő volt Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar közös kezdeményezésére életre hívott és 2016-ban Franciaországot a fókuszba állító Európai Hidak fesztivál is, olyan kiváló művészekkel a programban, mint Michel Legrand és Jean-Luc Ponty.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X