Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A lipcsei Gewandhaus szólistája érkezik Budapestre

A lipcsei Gewandhaus szólistája érkezik Budapestre

Több mint két évtized után újra Budapesten koncertezik Garzuly-Wahlgren Anna. A Budapesti Fuvola Akadémia vendégeként nemcsak mint szólista és professzor, de saját világhírű kamaraformációja, a lipcsei Quintessenz Fuvolaegyüttes tagjaként is pódiumra lép.

- hirdetés -

Garzuly-Wahlgren Anna Szombathelyen született. Egyetemi tanulmányait a budapesti Zeneakadémián Kovács Lóránt osztályában kezdte, majd Paul Meisennél folytatta a Hochschule für Music und Theater Münchenben. Később New Yorkban a Manhattan School of Music hallgatójaként szerzett diplomát. Még egyetemi évei alatt elnyerte a lipcsei Gewandhaus Orchestra szólófuvolás pozícióját, mely együttesnek a mai napig tagja.

Először érkezik hazánkba a világhírű lipcsei fuvolaegyüttes

- hirdetés -

Számos díjat nyert a világ legrangosabb szakmai versenyein Genfben, Kobéban, Scheveningenben, Markneukirchenben, illetve Budapesten. Elnyerte Ingolstadt városának díját, valamint nyertese volt az East and West Artists versenynek, aminek eredményeképp szólistaként debütálhatott a New York-i Carnegie Hallban.

Koncertszerű stand-uppal készül Ittzés Gergely az idei Fuvola Akadémiára

Oktatóként részt vesz a Gewandhaus Mendelssohn Zenekari Akadémia, valamint a Frankfurti Zeneművészeti Főiskola munkájában. 2017-ben kinevezték a lipcsei Felix Mendelssohn-Bartholdy Hochschule für Music fúvós kamarazene professzorának.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.