Papageno Radio
- hirdetés -
Színház A New York-i Carnegie Hallban lép fel Kristóf Réka

A New York-i Carnegie Hallban lép fel Kristóf Réka

A Virtuózok nyertese az Armel Opera Festival díjazottjaként léphet fel az Egyesült Államokban. Az idei Armel programjának a budapesti Müpa és a bécsi MuTh Színház ad otthont július 1. és 5. között, amelyen négy kortárs szerző műve mellett egy Gluck-operát mutatnak be.

- hirdetés -

A Müpában svéd, szerb, francia és belga társulatok produkcióit, a bécsi színházban két magyar bemutatót tekinthet meg a közönség.  A fesztivált Gluck operája nyitja Orfeo & Euridice címmel a svédországi Norrlands Operan produkciójában, másnap Dejan Despic Adok-Papok című vígoperáját az újvidéki Szerb Nemzeti Színház adja elő. A fesztivál harmadik estéjén Vajda Gergely Az óriáscsecsemő című báboperáját, majd július 4-én Eötvös Péter Lady Sarashina című operáját mutatják be Bécsben. A záróprogramban Ben Johnston, Gavin Bryars és Michael Ondaatje Calamity / Billy című műve két francia és egy belga társulat előadásában várja az érdeklődőket a Müpában.

Eötvös Péter és Vajda Gergely operáival érkezik az Armel Fesztivál

- hirdetés -

Havas Ágnes, az Armel Opera Festival igazgatója felhívta a figyelmet az operabuszra. A bécsi előadásokra jeggyel rendelkezők ugyanis a budapesti Hősök teréről induló ingyenes buszjáraton juthatnak el az osztrák fővárosba és vissza. Az igazgató kiemelte azt is, hogy az ARTE Concert élőben közvetíti a fesztivál produkcióit. A fesztiválon az Orfeo & Euridice Asa Kalmér rendezésében látható, Ámort Jeanne Gérard francia szoprán alakítja az Armel Opera Festival versenyszereplőjeként. Első alkalommal ölt operai formát Stevan Sremac zentai író története Adok-Papok címmel Dejan Despic alkotásaként, a versenyszereplő Antonel Boldan román-francia tenor a kocsis szerepében áll színpadra.

Zenésítsd meg az Armel Opera Festival logóját!

Az óriáscsecsemő című bábopera szövegkönyvét Déry Tibor azonos című színpadi műve nyomán Vajda Gergely és Horváth Péter írta. A Kolibri Színház produkcióját Novák János rendezte, a versenyszereplő Agathe de Courcy francia mezzoszoprán az Anya, a Szűz és Stefánia szerepében látható. Eötvös Péter Lady Sarashina című operáját Almási-Tóth András rendezésében mutatják be. A librettót a szerző alkotótársa, Mezei Mari készítette Ivan Morris angol fordítása alapján. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem produkciójában a versenyszereplő Fülep Máté magyar bariton. Az opera ősbemutatója a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon, a Zeneakadémiával közös programként valósult meg 2014-ben. A Calamity / Billy című, két zeneszerző művét magába foglaló előadás francia-belga koprodukcióban készült, a versenyszereplő Sarah Defrise belga szoprán Jane-t alakítja.

A múlt évi Virtuózok tehetségkutató nyertese, Kristóf Réka operaénekes az Armel Opera Festival díjazottjaként a New York-i Carnegie Hallban léphet fel május 16-án Bogányi Gergely zongoraművész és Aeneas Humm svájci bariton közreműködésével.

Kihirdették a fesztivál animált logójának megzenésítésére kiírt zeneszerzői pályázat eredményét is: a nyertes Zságer Balázs lett, különdíjban részesült Sulyok Benedek. A különdíj felkérést jelent az Armel Opera Festival 2018/19-es évadában spot-zene írásra.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.