Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Balázs János koncertje indítja a pozsonyi Magyar Kulturális Hetet

Balázs János koncertje indítja a pozsonyi Magyar Kulturális Hetet

Balázs János Liszt-díjas zongoraművész és a Cziffra Fesztivál Kamarazenekar közös koncertjével indul és a kultúra szinte minden ágát lefedő programkínálatot vonultat fel a Magyar Kulturális Hét Pozsonyban nevű rendezvénysorozat.

- hirdetés -

A Több mint szomszéd – Magyar Kulturális Hét Pozsonyban idei, ötödik évada június 4-én kezdődik és 10-ig tart. A programsorozat több pozsonyi helyszínen zajlik egyidejűleg, köztük a központinak számító egykori Kossuth téren, mai Hviezdoslav téren.

A Magyar Kulturális Hét rendezvénysorozata a legfontosabb magyar kulturális megjelenés Pozsonyban

- hirdetés -

– jelentette ki Pető Tibor, Magyarország pozsonyi nagykövete a programbemutatón. Elmondta: az idén rendezvény szervezésekor a V4-es magyar elnökségre összpontosítottak, ennek szellemében június 7-én szimpóziumot is tartanak, amelyen a magyar visegrádi elnökség eredményeinek, illetve az azt követő szlovák elnökség céljainak ismertetésére is sor kerül.

A Magyar Kulturális Hét kezdőkoncertjét – amelyen Liszt-, Bartók- és Weiner-művek hangzanak el – a Szlovák Rádió nagy hangversenytermében tartják június negyedikén este.

A fesztivál kínálatában komoly- és könnyűzenei koncertek, illetve kiállítások is szerepelnek. A szervezők a kulturális hét kiemelkedő eseményeként említették a Szlovákiában idén már másodszor vendégszereplő Magyar Nemzeti Balett fellépéseit. A társulat a tavaly bemutatott Bartók Tánctriptichon című előadását (Fából faragott királyfi – A csodálatos mandarin – Táncszvit) mutatja be.

A fesztivált hagyományteremtő s egyidejűleg hiánypótló céllal hozták létre 2014-ben, Magyarország V4-es elnökségének záró rendezvényeként. A kulturális hetet Magyarország pozsonyi külképviselete és a Pozsonyi Magyar Intézet rendezi a pozsonyi önkormányzat támogatásával.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.