Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Először csendül fel Oroszországban Eötvös Péter Három nővér című operája

Először csendül fel Oroszországban Eötvös Péter Három nővér című operája

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A bemutatóra várhatóan 2019 májusában kerül sor a Jekatyerinburgi Opera és Balett Színházban. A következő évben 75. születésnapját ünneplő Eötvös Péter személyesen is ellátogat majd az előadásra.

„Nagy izgalommal és várakozással tölt el az oroszországi bemutató, és külön öröm számomra, hogy ez az uráli régió egyik legsokoldalúbb kulturális központjában valósulhat meg – nyilatkozta a zeneszerző a colta.ru-nak.

- hirdetés -

Az első egész estét betöltő Eötvös-opera Csehov közismert színműve nyomán született a Lyoni Opera felkérésére. Az opera librettója nem követi az eredeti cselekmény sorrendjét: a szerzők három szereplő – Irina, Andrej és Mása – alakjának középpontba állításával mesélik el újra és újra a történetet. Az 1998-as lyoni ősbemutatót meglepő gyorsasággal követte a magyarországi 2000-ben. Az eredetileg kontratenorokra fogalmazott szerepeket az eltelt évtizedek során váltakozva hol férfiak, hol nők énekelték. A színpad állítások is meglehetősen különböző iskolákat követtek.

Eötvös Péter reményét fejezte ki, hogy az egész stábnak örömet okoznak majd a színpadra állítás munkálatai, valamint hozzátette, hogy egy olyan Csehov-képpel szeretné meglepni az orosz közönséget, amit eddig még nem tapasztalhattak.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X