Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Először csendül fel Oroszországban Eötvös Péter Három nővér című operája

Először csendül fel Oroszországban Eötvös Péter Három nővér című operája

A bemutatóra várhatóan 2019 májusában kerül sor a Jekatyerinburgi Opera és Balett Színházban. A következő évben 75. születésnapját ünneplő Eötvös Péter személyesen is ellátogat majd az előadásra.

- hirdetés -

„Nagy izgalommal és várakozással tölt el az oroszországi bemutató, és külön öröm számomra, hogy ez az uráli régió egyik legsokoldalúbb kulturális központjában valósulhat meg – nyilatkozta a zeneszerző a colta.ru-nak.

- hirdetés -

Az első egész estét betöltő Eötvös-opera Csehov közismert színműve nyomán született a Lyoni Opera felkérésére. Az opera librettója nem követi az eredeti cselekmény sorrendjét: a szerzők három szereplő – Irina, Andrej és Mása – alakjának középpontba állításával mesélik el újra és újra a történetet. Az 1998-as lyoni ősbemutatót meglepő gyorsasággal követte a magyarországi 2000-ben. Az eredetileg kontratenorokra fogalmazott szerepeket az eltelt évtizedek során váltakozva hol férfiak, hol nők énekelték. A színpad állítások is meglehetősen különböző iskolákat követtek.

Eötvös Péter reményét fejezte ki, hogy az egész stábnak örömet okoznak majd a színpadra állítás munkálatai, valamint hozzátette, hogy egy olyan Csehov-képpel szeretné meglepni az orosz közönséget, amit eddig még nem tapasztalhattak.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X