Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Feloszlik a Kelemen Kvartett

Feloszlik a Kelemen Kvartett

Kelemen Barnabás lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a nevével fémjelzett vonósnégyes nem folytatja tovább a munkát a jelenlegi formában.

- hirdetés -

Az utóbbi évek egy legígéretesebb kvartettje az elmúlt időszakban rendszeresen koncertezett többek között a londoni Wigmore Hallban, az amszterdami Concertgebouw-ban, a velencei Teatro Fenicében, a bécsi Musikvereinban, de szerepelt már a Carnegie Hall saját koncertsorozatában is, játszottak a brüsszeli Palais de Beaux Arts-ban és a Kölni Filharmóniában. Vendége volt Európa számos kamarazenei fesztiváljának.

Még színesebb komolyzenei kínálattal érkezik a 28. Művészetek Völgye

- hirdetés -

Az együttes nevéhez tíz kortárs magyar zeneszerző műveinek ősbemutatója fűződik, a Zeneakadémia első rezidens együtteseként a legutóbbi szezonban öt koncertből álló sorozatot adtak a Nagyteremben. A Kelemen Kvartett két lemezt is megjelentetett, jelenleg három DVD felvételük áll kiadás alatt, valamit a Carnegie Hallban adott koncertjük élő felvételének kiadása is előkészületben van.

A közlemény szerint Kelemen Barnabás az időhiány és az egyeztetési nehézségek miatt döntött az együttes feloszlatása mellett, hiszen mint írja:

Az általam elképzelt mennyiségű műhelymunkára sajnos nem volt idő az egyéni elfoglaltságok és a távolságok miatt.

Az együttes tagjait (Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Homoki Gábor, Fenyő László) különböző formációkban a közönség továbbra is hallhatja majd együtt játszani. Kokas Katalin, Kelemen Barnabás, Anselmo Simini, Maxim Rysanov és Kokas Dóra legközelebb Fenyő Lászlóval ad közös koncertet Kaposváron június 30-án, amikor Schubert C-dúr vonósötöse és Brahms G-dúr szextettje hangzik el. Fenyő Lászlóval, Kokas Katalinnal és Kelemen Barnabással július 23-29. között is találkozhatunk a Fesztiválakadémián Sosztakovics és Schönberg műveinek előadóiként. A tervek szerint a következő évadban a Homoki Gábor vezette Concerto Armonicóval lépnek majd fel a művészek.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.