Papageno Radio
Intermezzo Ingyenes minikoncertekkel várja a közönséget a MÁV Szimfonikus Zenekar

Ingyenes minikoncertekkel várja a közönséget a MÁV Szimfonikus Zenekar

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A MÁV Szimfonikus Zenekar a 2018/2019-es bérletezési időszakának nyitányaként június 2-án ingyenes szabadtéri minikoncertekkel várja az érdeklődőket. Az együttes tagjaiból kamaraformációk a budapesti Belváros legszebb és leghangulatosabb udvarain, terein adnak rövid hangversenyeket.

A 15 perces koncertekre június 2-án, szombat délután, 15 és 19 óra között kerül sor.

A helyszínek a Károlyi-kert, ahol Szélforgó címmel nem csupán gyerekeket várnak a fúvós kvartett tagjai, az Egyetem tér, ahol Irtó hangos és rém fúvós, illetve a Kálvin tér és a Baross utca sarkán, ahol Csak lazán! címmel szintén fúvószene hallható. A vonósok a FSZEK Zenei Gyűjteményének kertjében és a Mikszáth Kálmán téren egy-egy vonósnégyessel, Abszolút komolyzenével és Nem annyira komoly zenével készülnek. Az Építészek kertje Tündérkertté alakul egy hárfa-fuvola duó jóvoltából.

Charles Dutoit és Kobajasi Kenicsiró is vezényli a MÁV Szimfonikusokat a következő évadban

A programot úgy alakították ki, hogy egy könnyed sétával a teljes koncertműsor meghallgató. Ezt követően a MÁV Szimfonikus Zenekar 20 órai kezdettel a Pollack Mihály téren, Csurgó Tamás karmester vezényletével És akkor most mindenki együtt! címmel játszik. A közönség Glinka Ruszlán és Ludmilájának nyitányát, Csajkovszkij Rómeó és Júlia-nyitányfantáziáját, valamint Balogh Sándor A vonaton című művét élvezheti a kora nyári estén.

Promóció

Stream és színház

X
X