Papageno Radio
Intermezzo Jake Gyllenhaal játssza Leonard Bernsteint egy új filmben

Jake Gyllenhaal játssza Leonard Bernsteint egy új filmben

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

The American, azaz Az amerikai lesz a címe a Leonard Bernsteinről szóló életrajzi filmnek, amelynek főszerepét Jake Gyllenhaal játssza.

Gyllenhaal nem csupán szerepel a filmben, de az ötlettől kezdve producerként is közreműködik a létrehozásban. Ősszel kezdődik a forgatás, a rendező Cary Joji Fukunaga lesz. Fukunaga szerint “Bernstein művészi szenvedélye generációk gondolkodását változtatta meg a zenét illetően, és tette őket elhivatottá a muzsika iránt.”

Fénykép került elő, amin holokauszt-túlélők zenekarát vezényli Leonard Bernstein

Az amerikai története Leonard Bernstein 25 éves korában kezdődik, amikor a New York-i Filharmonikusokat először vezényelte, és elindult a világhír útján. A dráma arra koncentrál, hogyan küzd meg maga és mások elvárásaival magán- és szakmai életében.

Bernstein: „Nagyon szeretem a zenét, de az embereket még jobban szeretem”

“Leonard Bernstein az én életemhez és szívemhez is gyerekként, a West Side Storyval találta meg az utat. De ahogy teltek az évek és egyre többet tudtam meg a munkásságáról, elkezdtem megérteni, mennyire példa nélküli Bernstein hozzájárulása az amerikai kultúrához. Emberként lenyűgöző – tele zsenialitással és ellentmondással -, és hatalmas megtiszteltetés, hogy elmesélhetjük a történetét egy olyan tehetséges rendezővel és baráttal, mint Cary” – áll a színész közleményében.

(Via Deadline.com)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X