Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Komolyzenét válasszunk-e az esküvőre?

Komolyzenét válasszunk-e az esküvőre?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Ha behúnyja a szemét, és elképzeli, ahogy meghatottan vonul a templomban az esküvője napján, milyen zenét hall magában? Nem csoda, ha rögtön klasszikus művek csendülnek fel a képzeletében, hiszen a kifinomult dallamok valóban különlegessé és elegánssá teszik ezt a fontos eseményt, igazi ünnepi hangulatot teremtenek életünk legemlékezetesebb napján.

Ha Mendelssohn Nászindulóját vagy Pachelbel D-dúr kánonját szeretné hallani a nagy napon, akkor hasonlóképp gondol az esküvői zene műfajára, mint a Classic FM szerkesztősége, akik egy frissen megjelent, duplalemezes esküvői zenegyűjteményben  biztosítják a tökéletes hangulatot a menyegzői rituálé minden szakaszára.

- hirdetés -

Az első lemez kifejezetten a ceremónia zenei aláfestésében segédkezik, legyen az akár templomban, akár anyakönyvi hivatalban vagy a strandon.

Természetesen megannyi más, kevésbé ismert dallamot is feltehetünk a listánkra, hiszen ez a két példa csak a jéghegy csúcsa!

Óriási, igényes esküvői zenegyűjteményt találhatunk ide kattintva is, ami igazán egyszerűvé teszi a választást.

A párok gyakran nem tudnak dönteni a klasszikus és a modernebb hangszerelés közül, hiszen nehéz mindenkinek a kedvére tenni. Bizonyára az a legokosabb, ha a klasszikus és a populáris műfajoknak is a legigényesebb változatai keressük meg.

Sokan kedvenc romantikus filmjük főcímdalát választják. A személyes kötődés a zenéhez sokat számít, sokkal emlékezetesebbé teszi az ünnepet, hiszen olyan gondolatokat és élményeket idéz fel bennünk egy számunkra fontos dallam, amely a pillanat intenzívebb megélést biztosítja. Emelett, ha énekes zeneművet választunk, a dalszöveg sem elhanyagolható a választásban.

A legtöbb eskövői zenegyűjtemény a zenék széles skáláját kínálja, hogy biztosan találjon olyan muzsikát, amely családjának és barátainak is elnyeri a tetszését.

Függetlenül attól, hogy a saját esküvőjére készül vagy egy szerette nagy napjának szervezésében segédkezik, nyugodtan bízza rá magát a nagy klasszikusokra, de a humort se feledje el, hiszen arra minden helyzetben szükségünk van!

A királyi esküvőt a világ egyik legtehetségesebb fiatal csellistája tette még emlékezetesebbé – Videó

Egyszerűen csak hagyja, hogy a legszebb zenék szóljanak egész éjjel élete legkülönlegesebb napján!

(Via Classic FM)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X