Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Kutrik Bence Ritualéját Európa-szerte hallhatják a rádióban

Kutrik Bence Ritualéját Európa-szerte hallhatják a rádióban

Páll Ragnar Pálsson izlandi zeneszerző Quake című műve nyerte az általános kategóriában a budapesti 65. International Rostrum of Composers (IRC) kortárszenei seregszemlét. A 30 év alatti komponisták között a holland Jan-Peter de Graaff győzött Le café de nuit című művével. Az általános kategóriában Kutrik Bence magyar szerző Rituale című műve bekerült az európai rádiók számára lejátszásra ajánlott további kilenc darab közé. 

- hirdetés -

Kutrik Bence 1976-ban született Budapesten. Eredetileg informatikusként végzett azonban a zene iránti érdeklődése mindig jelen volt az életében. Zongora, szolfézs és zeneelmélet tanulmányait az újpesti Erkel Gyula zeneiskolában kezdte Bujdosóné Pécsy Kláránál és Bakó Juditnál. 2002-ben egy munka kapcsán az Egyesült Államokba költözött majd 2003-ban felvételt nyert a San Francisco Conservatory of Music-ba ahol egy évig tanult zeneszerzést Conrad Susa-nál. 2005 és 2010 között a Toronto-i egyetem hallgatója, ahol elvégezte a BA programot valamint az MA képzés első évét zeneszerzés szakon. 2010-ben visszatérve Magyarországra, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés szakán folytatta tanulmányait. Külföldön tartózkodása alatt számos művet írt köztük egy kamaraoperát 2010-ben az opera tanszék záróvizsgájára továbbá kamara- és szóló zongoradarabokat, illetve elektroakusztikus zenéket. Komolyzenei tevékenysége mellett számos filmhez és számítógépes játékhoz komponált zenét. A Studio 5 formáció tagja.

Három magyar mű mutatkozhat be a nemzetközi kortárszenei seregszemlén

- hirdetés -

A 25 ország rádiós szakemberei részvételével és pontozásával lezajlott egyhetes versenyt első ízben rendezték Magyarországon. Terdik László, az IRC-t vendégül látó Bartók Rádió vezető szerkesztője a pénteki eredményhirdetésen kiemelte: a verseny nagyon színvonalas és színes volt, a zenei művek többségére a minimális művészet volt hatással.

(Via MTI, Zeneakadémia Baráti Köre)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!