Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Négy ujjal született, de már a Carnegie Hallban is zongorázott

Négy ujjal született, de már a Carnegie Hallban is zongorázott

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Inspiráló történet a 17 éves Darrius Simmonsé, aki hihetlen erővel és tehetséggel bír: a négy ujjal született zongorista a Carnegie Hallig meg sem állt.

Darrius Simmons jobb kezén három, bal kezén egy ujjal született és autodidakta módon sajátította el zenei tudását. Általános iskolás kora óta zongorázik és azóta ír zenét is.

- hirdetés -

A közösségi oldalán megosztott egy videót, melyen ő maga játszik, s ami azóta több, mint 6 milliós nézettséget produkált. A videóra érkező legelismerőbb reakció mégis az, hogy Darrius meghívást kapott a Carnegie Hallba, hogy a dél-koreai zongoraművész, a népszerű River Flows in You című darab szerzője, Yiruma mellett lépjen fel.

Darriusnak azt is meg kellett tanulnia, hogy hogyan nyomja le a pedálokat protézis segítségével, mivel kisgyermekkorában amputálni kellett a lábait. A fiatal zenész emellett harsonázik és a gimnáziumában több zenekarban is játszik. Zenei karrierjét szeretné folytatni a középiskola után, és azt reméli, hogy művészetével ösztönözni tudja az embereket.

Még van min dolgozom, de úgy éreztem, ideje megosztani a világgal ezt a művet, amelyet én magam szereztem.

(Via Classic FM)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X