Papageno Radio
Intermezzo Nina Stemme, az egymillió dolláros énekesnő

Nina Stemme, az egymillió dolláros énekesnő

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A svéd szoprán kapta a háromévente odaítélt Birgit Nilsson-díjat, amellyel a dicsőség mellett egymillió dollár is jár.

A Birgit Nilsson Alapítvány olyan művésznek ítéli a díjat, aki a zenetörténetben külön fejezetet képvisel, és munkássága kiállja az idő próbáját. Nina Stemme olyan muzsikusok után kapta meg a díjat, mint Plácido Domingo, Riccardo Muti és a Bécsi Filharmonikusok. A ceremóniára októberben kerül sor a stockholmi Királyi Operaházban, a díjat XVI. Károly Gusztáv adja át.

“Nagy megtiszteltetés számomra, hogy elismerik a munkámat, de még nagyobb elismerés, hogy szülőhazámban ismernek el, és egy olyan világszerte elismert szervezet, amely egy legenda, a példaképem, Birgit Nilsson örökségét őrzi. Mivel ebben az évben ünnepeljük születésének századik évfordulóját, különösen nagy öröm és elismerés ez a díj” – nyilatkozott Nina Stemme.

A svéd szoprán Birgit Nilssonra szeretetteljesen emlékezett vissza: “Úgy tekintett a fiatal énekesekre, mint kollégáira, fontos volt neki az egyéniségünk, nagyon pozitív, bátorító személyiség volt. Mindemellett intelligens, szellemes, vicces, melegszívű és segítőkész is, ha úgy érezte, bizonytalan vagy.”

(Via Gramophone)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X