Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Nina Stemme, az egymillió dolláros énekesnő

Nina Stemme, az egymillió dolláros énekesnő

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A svéd szoprán kapta a háromévente odaítélt Birgit Nilsson-díjat, amellyel a dicsőség mellett egymillió dollár is jár.

A Birgit Nilsson Alapítvány olyan művésznek ítéli a díjat, aki a zenetörténetben külön fejezetet képvisel, és munkássága kiállja az idő próbáját. Nina Stemme olyan muzsikusok után kapta meg a díjat, mint Plácido Domingo, Riccardo Muti és a Bécsi Filharmonikusok. A ceremóniára októberben kerül sor a stockholmi Királyi Operaházban, a díjat XVI. Károly Gusztáv adja át.

“Nagy megtiszteltetés számomra, hogy elismerik a munkámat, de még nagyobb elismerés, hogy szülőhazámban ismernek el, és egy olyan világszerte elismert szervezet, amely egy legenda, a példaképem, Birgit Nilsson örökségét őrzi. Mivel ebben az évben ünnepeljük születésének századik évfordulóját, különösen nagy öröm és elismerés ez a díj” – nyilatkozott Nina Stemme.

A svéd szoprán Birgit Nilssonra szeretetteljesen emlékezett vissza: “Úgy tekintett a fiatal énekesekre, mint kollégáira, fontos volt neki az egyéniségünk, nagyon pozitív, bátorító személyiség volt. Mindemellett intelligens, szellemes, vicces, melegszívű és segítőkész is, ha úgy érezte, bizonytalan vagy.”

(Via Gramophone)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X