Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Baráth Emőke és Vashegyi György nyitják a Régi Zenei Napokat

Baráth Emőke és Vashegyi György nyitják a Régi Zenei Napokat

Különleges nyári programsorozatot kínál a Filharmónia Magyarország, amelynek része a június 30. és július 7. között Vácon megrendezésre kerülő Régi Zenei Napok, mely a középkortól a barokkig terjedő zenei korszakot mutatja be korhű előadásokon keresztül. A fesztivál nyitókoncertjén Baráth Emőke, a Purcell Kórus és az Orfeo zenekar többek között Vivaldi, Handel és Torelli műveket ad elő.

- hirdetés -

A program keretében ének, orgona, hegedű, karmester és kamarazene mesterkurzusokat is tartanak a Régi Zenei Napok professzorai, Baráth Emőke szoprán, Hannfried Lucke orgonaművész, Bernhard Forck hegedűművész és Vashegyi György, akik július 3-án a barokk zene gyöngyszemeiből válogatnak a világszínvonalú programsorozat garanciájaként.

Baráth Emőke exkluzív lemezszerződést írt alá a Warner Classics kiadóval

- hirdetés -

Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus művészeti vezetője kiemelte, hogy

a régizenei fesztivál kurzusainak központi témája Johann Sebastian Bach h-moll miséje, az egyetemes zeneirodalom egyik legkomolyabb műve lesz,

amely a Capella Savaria és a Purcell Kórus előadásában hangzik el a fesztivál július 7-i zárókoncertjén Alois Glasner vezényletével.

Két ingyenes családi nap is csatlakozik a programhoz: június 30-án a Budai Várban a Magyar Nemzeti Galériával és a Budapesti Történeti Múzeummal együttműködve minikoncertek, várostörténeti séta és különböző foglalkozások, július 7-én pedig várostörténeti vetélkedő és orgonabemutató szórakoztatja a résztvevőket a váci Duna-parton.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.