Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Beke Márk nyerte a Virtuózok fináléját

Beke Márk nyerte a Virtuózok fináléját

A közönség szavazatai alapján a három finalista: Balázs-Piri Soma, Beke Márk és Ninh Duc Hoang Long közül Beke Márk érdemelte ki a Virtuózok abszolút győztese címet. A közönség díját Bencze Máté vehette át.

- hirdetés -

Balázs-Piri Soma, 14 éves zongorista Haydn D-dúr zongoraversenyének III. tételét és Fazil Say Jazz Fantasy on Mozart (Török induló) című művét adta elő. Beke Márk, 17 éves harsonajátékos Ferdinand David Trombone Concertinójának III. tételét és Luis Armstrong Wonderful World című dalát játszotta el. Ninh Duc Hoang Long, 26 éves magánénekes Gounod Rómeó és Júliájából a L’amour című áriát és Leoncavallo Mattinata című művét énekelte.

- hirdetés -

A Virtuózok finalistái forrás: MTVA

A korcsoportok győzteseinek programja mellett fellépett Balogh Kálmán és Lukács Miklós cimbalomkettőse, közös produkcióban állt színpadra A Dal 2018 győztese, az AWS zenekar, a 2017-es Virtuózok abszolút győztese, Kristóf Réka és a tavalyi Fölszállott a páva műsor egyik nyertese, a Pósfa zenekar. A finálé harmadik extra produkciójaként Robert Lloyd angol basszus, előadását hallhatta a közönség, aki 1969 óta áll a klasszikus zene pódiumán.

A Virtuózok fődíjasa az Armel Operafesztivál szervezésében felléphet a világ egyik klasszikus zenei fellegvárában, a New York-i Carnegie Hallban,

ahol az előző évadok nyertesei, Kökény Tamás és Kristóf Réka is óriási sikert aratva adott koncertet. A fellépési lehetőség mellé pénzdíjat is kap a műsor abszolút győztese, méghozzá egy éven át havi bruttó egymillió forintot. A Fináléban ezen kívül több különdíjat is kiosztottak és megválasztották a közönség kedvenc előadóját, aki Bencze Máté lett. Díja a közös fellépés a Liszt Ferenc Kamarazenekarral.

Beke Márk legszebb pillanatai a Virtuózokkal

Beke Márk nagy álma, hogy legyen egy saját harsonája, illetve, hogy külföldön fejleszthesse hangszertudását. A #Virtuózok2018 korcsoportgyőzelme már megvan, vajon sikerül-e a fődíj is? Nézzétek meg az eddigi szép pillanatait a műsorban, és ha úgy gondoljátok, ő a legjobb, szavazzatok rá a +36-20/30/70-4422-999 számokon SMS-ben, vagy a MédiaKlikk Plusz applikációval!

Közzétette: Virtuózok – 2018. június 7.

V4 Zongorafesztivál különdíját Gyöngyösi Ivett adta át mindhárom fiatal művésznek. A Budafoki Dohnányi Zenekar újévi koncertjén Balázs-Piri Soma köszöntheti együtt az újévet a zenekarral való közös fellépésen. Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas operaénekes mesterkurzus felajánlását Pethő Rebeka és Fazekas Tamás nyerték el. Az MTVA különdíját Bencze Máté vehette át. A Miskolci Bartók Plusz Operafesztivál meghívását Teo Gertler és Nagy Torma Krisztina vehette át.

A zsűri tagja Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes; Batta András Erkel Ferenc-díjas és Széchenyi-díjas zenetörténész, egyetemi tanár; Kesselyák Gergely Liszt Ferenc-díjas karmester, Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház tagja; Balázs János Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész, Érdemes Művész és Várdai István Liszt-díjas csellóművész voltak.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.