Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Egy karmester és a zene illata

Egy karmester és a zene illata

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Teodor Currentzis decemberben érkezik a Müpába a MusicAeternával és Mahler-művekkel, de ezúttal nem szorosan vett zenei vonatkozású eseménnyel került a hírek élére: egy svájci parfümkészítő műhellyel együttműködésben dobta piacra September Country nevű parfümjét.

Az illat ára igen borsos, 390 dollár, és mindössze 80 üveg készült belőle. A limitált szériájú kreációt készítő parfümőr, VIncent Micotti, aki maga is zenélt, egykor csellózott egy szimfonikus zenekarban, párhuzamot vont a muzsikálás és a parfümkészítés között: mindkét területen a harmónia, a kompozíció és a különböző jegyek a kulcsszavak.

- hirdetés -

Az 1972-ben született Currentzis nemcsak pályakezdő volt a novoszibirszki operaház és balett-társulatának élén, de komplex zenei műhelyt is alapított ott: MusicAeterna néven 2004-ben először szimfonikus zenekart hozott létre, majd nem sokkal később kórust is. Utóbb fő-zeneigazgatóként egy urali város, Perm operaháza élére került, ma azonban már a német Südwestfunk Zenekarát vezeti.

Az általa életre hívott zenei műhelyekhez azonban nem lett hűtlen: továbbra is rendszeresen dolgozik a MusicAeterna élén, amely kiterjedt turnékon vesz részt Oroszországban és Nyugat-Európában, nemzetközi fesztiválok vendége, és sikeres lemezfelvételeket készít nemcsak a szimfonikus repertoár remekeiből, de operákból is. Stílusok dolgában mindenevők: a barokktól az általuk megrendelt kortárs művekig sokféle zenét játszanak. A Müpába december 4-én két Mahler-művel érkeznek.

(Via Müpa, Classicalmusicnews.ru)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X