Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Ismét ingyenes zongorakoncertet rendeznek a Zeneakadémia előtti téren

Ismét ingyenes zongorakoncertet rendeznek a Zeneakadémia előtti téren

Liszt-, Debussy- és Csajkovszkij-művek, valamint Liszt Gounod- és Mozart-feldolgozásai szólalnak meg Bogányi Gergely ingyenes zongorakoncertjén június 15-én a Zeneakadémia előtt.

- hirdetés -

A 20:00 órai kezdettel hallható hangverseny után a képzőművészeté lesz a főszerep. A Korb Flóris és Giergl Kálmán tervezte Liszt Ferenc téri épület homlokzatán Gábor Éva Mária, Gutema Dávid, Mikulán Dávid és Pál Gábor videoinstallációi lesznek láthatók. A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségéhez tartozó alkotók egy-egy Csajkovszkij-motívumot választva, a palota kivételes ornamentikáját alapul véve hozták létre műveiket.

Melyik sorba üljek a legjobb hangzásért? – 10 tény a Zeneakadémiáról

- hirdetés -

Terézváros önkormányzata 2011-ben indította el szabadtéri összművészeti estjeit. A Liszt-bicentenárium alkalmából mintegy kétezren hallhatták játszani Bogányi Gergelyt az Operaház előtt, és láthattak a dalszínház épületére komponált egyedi videoinstallációkat. Az emlékezetes estből időközben hagyomány lett, az Andrássy úti helyszín mellé pedig egy új közterület, a Liszt Ferenc tér is bekapcsolódott.

A tér Zeneakadémia előtti részét Bogányi Gergely, Ránki Dezső, Klukon Edit, Ránki Fülöp, aztán a Virtuózok, majd Meláth Andrea és a Budapesti Vonósok Kamarazenekar fellépése után idén nyáron már negyedszer tölti be mindenki számára elérhetően a komolyzene.

A térre kihelyezett székek érkezési sorrendben foglalhatóak el.

(Via MTI)

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X