Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Lakatos Péter a Klasszik Rádió új főszerkesztője

Lakatos Péter a Klasszik Rádió új főszerkesztője

Június 1-től a Klasszik Rádió főszerkesztői pozícióját Lakatos Péter látja el, a zenei szerkesztésért pedig Tóth Endre felel.

- hirdetés -

Lakatos Péter 7 éve szerkesztő-műsorvezetőként erősíti a Klasszik Rádió csapatát. Pályáját vidéki televíziónál kezdte: Nagykanizsán szerkesztői, majd műsorvezetői pozícióban. Dolgozott kulturális újságíróként, elsősorban filmes magazinoknak. 2004-től rádiózik, kereskedelmi és talk-rádióban is dolgozott. A Klasszik Rádió 92.1-nél 2011 óta dolgozik szerkesztő-műsorvezetőként, 2016 óta vezető szerkesztőként és a Nyitány című reggeli műsor műsorvezetőjeként. A hallgatók Rímer Péter néven ismerik.

- hirdetés -

Lakatos Péter lapunk megkeresésére elmondta, hogy bár változtak a felelősségi körei, ami a szerkesztőkkel való szorosabb együttműködésben kell, hogy megnyilvánuljon, munkáját ugyanazzal az elkötelezettséggel végzi majd, ahogy szerkesztőként a tartalommal foglalkozott, valamint hozzátette, hogy a korábbi években kijelölt úton szeretne haladni, hogy a rádió élményt tudjon adni mindenkinek, hiszen mint fogalmazott:

a klasszikus zene egy kezdőpont, amiből a ma ismert zenei műfajok és stílusok sokasága kialakult.

A főszerkesztő Tóth Endre kapcsán kiemelte, hogy nagy öröm számára, hogy a zenetörténész hazatalált a rádióhoz, hiszen már annak indulásánál is nagyon sokat tett a csatorna szakmai minőségéért.

Az új főszerkesztő Szatmári Róbertet váltja, aki a rádió 2009-es indulása utáni második évében vette át a tartalom vezetését. Szatmári alatt a Klasszik Rádió 92.1 a hazai rádiós piac és a klasszikus zenei élet stabil és fontos szereplőjévé vált. (Szatmári Róbert írásait a Papagenón is olvashatja ide kattintva!)

Tóth Endre forrás: Klasszik Rádió

Tóth Endre zenetörténész, 2010-ben szerezte diplomáját a Zeneakadémia muzikológiaszakán, majd az intézmény Doktori Iskolájának ösztöndíjas hallgatójaként a táncházmozgalommal foglalkozott.

Mindennapjait azonban nem a tudományos kutatás, hanem a zenei ismeretterjesztés iránt érzett elkötelezettsége határozza meg, így gyakran lehet vele találkozni Budapest legfontosabb hangversenytermeiben műsorvezetőként, muzsikusokkal folytatott beszélgetések moderátoraként, továbbá rendszeresen kérik fel őt ismeretterjesztő előadások tartására is nemcsak hazai, hanem nemzetközi viszonylatban is kap felkéréseket, legutóbb Írországban és Hollandiában vendégszerepelt. Számos zenei folyóirat közli cikkeit, interjúit. A Klasszik Rádió megalapításának évében még egyetemistaként vett részt szerkesztői munkákban, majd néhány év kihagyás után most csatlakozott ismét a csapathoz, ezúttal zenei szerkesztőként.

(Via Papageno, Klasszik Rádió)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.