Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Nemzetközi díjat nyert a Petőfi Irodalmi Múzeum applikációja

Nemzetközi díjat nyert a Petőfi Irodalmi Múzeum applikációja

A Petőfi Irodalmi Múzeum nagyszalontai Csonkatoronyban nyílt kiállításához kifejlesztett applikációja kapott rangos elismerést – mondta el Prőhle Gergely, a múzeum főigazgatója.

- hirdetés -

A Csonkatornyot a 2017-es Arany János-emlékév keretében újították fel, a kiállításban a város története mellett Arany életét, pályáját is megismerhetik a látogatók és megtekinthetik a költő budapesti dolgozószobájának restaurált berendezését – fűzte hozzá.

Császár Angela: „Arany János számomra olyan, mint egy csobogó, tiszta patak”

- hirdetés -

Asztalos Emese, az Arany-kiállítás kurátora elmondta, hogy az applikációval igyekeztek a fiatalok számára is otthonossá tenni a hagyományos múzeumi közeget. Az alkalmazás az író szókincsének és utazásainak megismerésére ismeretterjesztő játékokat ajánl, emellett videós tartalmaiban magyar közéleti és irodalmi személyiségek beszélnek Arany munkásságáról és színművészek szavalják az író verseit – tette hozzá.

Molnár Viktor és Szabó Barna kapta az Arany János Zeneszerzőverseny első díját

Az applikáció több nyelven is elérhető, az angol, magyar és román tartalmak az egyes nyelvet beszélők feltételezhető tudására építve próbál új információval szolgálni a költő munkáságáról. Prőhle Gergely szerint a többnyelvű tartalmak által a nemzetközi látogatók számára is világossá válhat, hogy Arany János egy közép-európai jelentőségű gondolkodó és költő volt.

A Petőfi Irodalmi Múzeum az AVICOM (az ICOM nemzetközi múzeumi szervezet Audiovizuális, Új Média Technológiák és Közösségi Média Nemzetközi Tanácsa) pályázatán a Mobil Alkalmazások kategóriában nyerte el a harmadik díjat. A kategóriában első helyezést ért el a Magyar Nemzeti Múzeum és a GuideNow által fejlesztett okostelefonos applikációja.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!