Papageno Radio
Intermezzo A Virtuózok tehetségeivel koncertezik José Cura

A Virtuózok tehetségeivel koncertezik José Cura

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató nyerteseivel ad közös koncertet José Cura argentin operaénekes július 28-án a Tokaj Fesztiválkatlanban.

José Cura elmondta, hogy a koncert elsődleges célja, hogy olyan fiatal zenészeket és énekeseket mutassanak be a közönségnek, akiket pár év múlva már talán az egész világ ismerni fog.

Itt most nem én leszek a középpontban, mint ahogyan azt a nézők amúgy megszokhatták. Egy-két híres áriát magam is elénekelek, de a reflektorfény végig a fiatalokon lesz – hangsúlyozta a világszerte ismert tenor.

A koncerten a könnyű műfaj népszerű klasszikusaiból is elhangzik egy csokor, amivel kapcsolatban így fogalmazott az énekes: „Ha nagyobb közönséget akarunk megszólítani, akkor nekünk, operaénekeseknek kompromisszumot kell kötnünk. Tömegekhez ugyanis csakis mikrofonnal tudunk elérni. De ha fel akarjuk hívni a fiatal tehetségekre a figyelmet, akkor a cél szentesíti az eszközt” – emelte ki José Cura, aki elmondta azt is: most először jár Tokajban, amelyet korábban csak kiváló borairól ismert.

Beke Márk nyerte a Virtuózok fináléját

A koncerten José Cura vendége lesz Koós Boglárka, Bojtos Luca, Sándor Zoltán, Lugosi Dániel Ali, Korossy-Khayll Csongor és Kökény Tamás. A kíséretet a Magyar Állami Operaház Zenekara adja Pejtsik Péter vezényletével.

Promóció

Stream és színház

X
X