Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Avishai Cohentől a Bagelig - színes programkínálat a 21. Zsidó Kulturális Fesztiválon

Avishai Cohentől a Bagelig – színes programkínálat a 21. Zsidó Kulturális Fesztiválon

A zsidó kultúra legnagyobb seregszemléjét, a 21. Zsidó Kulturális Fesztivált idén augusztus 26. és szeptember 2. között rendezik meg Budapest hat helyszínén. Koncertek, színházi előadások és kiállítások is várják az érdeklődőket, amelyek által a fesztivál lehetőséget ad a sokszínű és páratlanul gazdag magyar zsidó – zsidó magyar kultúra megismertetésére, népszerűsítésére. 

Az egyes helyszínek részletes programkínálatát böngéssze végig a fesztivál műsorfüzetében!

- hirdetés -

A fesztivál egyik kiemelt helyszíne idén is a Dohány utcai zsinagóga. Hagyományosan nyitóeseményként itt ad koncertet a Budapest Klezmer Band és a Spanyolországból érkező nemzetközi formáció, a Barcelona Gipsy balKan Orchestra, Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs. Közép-Európa legnagyobb zsinagógája lesz a helyszíne Nógrádi Gergely főkántor és barátai – tíz szólista és a zsinagóga férfikórusa -, a Malek Andrea Soulistic, Szalóki Ági, Balázs Fecó és a Magyar Virtuózok Kamarazenekar, Avishai Cohen triója és a MÁV Szimfonikusok vonósai hangversenyeinek is.

- hirdetés -

A Hegedűs Gyula utcai zsinagógában Bíró Eszter, Bodrogi Éva és Falusi Mariann ad koncertet. Egy különleges, Utazó zenék című zenei produkcióban a keresztény, a muszlim és zsidó világ zenei hagyományának hangjai csendülnek föl; de elhangzik itt szaxofonra és hegedűre hangszerelt, klezmer alapú összeállítás is.

Malek Andrea Soulistic

A Goldmark terem is számos zenei és színházi programnak ad otthont: Csordás Klára és Harazdy Miklós Mendelssohntól Gershwinig válogat zsidó zeneszerzők műveiből, Rubin Eszter Bagel című regénye alapján a Terminal Workhouse Társulat felolvasó-színházi előadást tart, a Beszélő leveleket ezúttal Fullajtár Andrea, Grisnik Petra, Simon Kornél és Makranczi Zalán tolmácsolásában hallhatják az érdeklődők.

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban Korcsolán Orsolya lép fel. A Ráday utcai 2B Galériában Parti Nagy Lajos nyitja meg Féner Tamás Jákob létrája című fotókiállítását. A Bálint Házban a könyvbemutatóké lesz a főszerep, valamint itt mutatják be Az arab világ utolsó virágzó zsidó közössége: Dzserba szigete című kiállítást.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.