Papageno Radio
Intermezzo Fábián Juli családja alapítványt hozott létre a beteg zenészek segítésére

Fábián Juli családja alapítványt hozott létre a beteg zenészek segítésére

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Alapítványt hoztak létre a tavaly decemberben, hosszan tartó betegség után 37 évesen elhunyt énekesnő, Fábián Juli rokonai és barátai a betegségük miatt fellépni képtelen zenészek támogatására. Fábián Juli, a magyar jazz és pop műfaj egyik legsikeresebb és legkedveltebb előadója ma lenne 38 éves.

A családban és a zenésztársakban nem sokkal Fábián Juli halála után felmerült a gondolat, hogy emlékkoncertet szervezzenek, és annak bevételéből alapítványt hozzanak létre. A koncertet május elején megtartották, több mint ötezer néző előtt.

Fábián Juli 1980. július 9-én született Budapesten. Zenei tanulmányait a Petőfi Sándor Általános Iskola zenei tagozatán kezdte, ahol klasszikus zongorát is tanult, majd a Külkereskedelmi Főiskolán szerzett diplomát. Főiskolai éveivel párhuzamosan az Etűd Zeneiskola hallgatója volt, ahol leginkább jazz zenét tanult. Tanárai Munkácsi Bea és Winand Gábor voltak. Később felvették a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakára, ahol Berki Tamás tanítványa volt.

Az alapítók és a kuratórium tagjai az énekesnő legközelebbi személyes köréből kerültek ki. A tanácsadó testületben legfontosabb zenésztársai, illetve egészségügyi területen jártas szakemberek kaptak helyet, akik kellő szakmai rálátással rendelkeznek a támogatásokkal kapcsolatos döntéshozatalról.

A MAI NAP AZ ELSŐ, AMIKOR NEM TUDJUK JULIT SZEMÉLYESEN FELKÖSZÖNTENI SZÜLETÉSNAPJA ALKALMÁBÓL. DE HISSZÜK, HOGY MINDEN GONDOLAT ELÉR HOZZÁ ÉS TUDJA, MILYEN SOKAN GONDOLUNK RÁ SZERETETTEL, NEM CSAK EZEN A NAPON.

A tervek szerint műfajtól függetlenül olyan zenészeket támogatnak majd, akik valamilyen betegség miatt hosszabb ideig nem tudnak dolgozni, fellépni, és elesnek a pénzkereset lehetőségétől.

Az alapítvány honlapját Fábián Juli születésnapján indították el.

(Via 24.hu)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X