Papageno Radio
Intermezzo Ha lesben állnak a rajongók

Ha lesben állnak a rajongók

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Nicola Benedetti, napjaink egyik legdekoratívabb és legkeresettebb hegedűművésze több esetben is áldozatul esett lesben álló, zaklató rajongóinak. Az őt gyötrő imádók megfékezésére kénytelen volt rendőrségi védelmet kérni.

Egy rajongója egész Japánon keresztül követte Nicola Benedettit, míg egy másik azzal fenyegetőzött, hogy megöli magát, amikor kiderült számára, hogy a művésznőnek akkor éppen volt partnere.

Három-négy komolyabb eset is megtörtént, melyek közül egy különösen rossz emlékként marad meg, mesélte a The Times lapnak a hegedűművész. Emiatt úgy érezte, a rendőrségtől kell védelmet kérnie, mert ezek az események komoly stresszt jelentettek számára.

A legszörnyűbb tapasztalatom egy férfivel volt Japánban, aki felbukkant minden egyes szállodában, ahol megszálltam. Többször bukkant fel hirtelen egy oszlop mögül, amikor átmentem a szálloda hallján. Van egy másik rajongó, aki mentálisan súlyosan instabil, akitől tényleg félek. Próbálunk óvatosak lenni, megtudni, hogy a közelben van-e. De azért nem aggódom túlságosan. Sokszor volt már a környéken, közel hozzám, de soha nem próbált megtámadni. Megtanultam együttélni ezzel az érzéssel.

Nicola Benedetti most titokban tartja londoni címét, a rá vigyázó csapat pedig figyelemmel kíséri annak rajongónak az aktuális tartózkodási helyét, aki legutóbb követte őt.

(Via Classic FM)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X