Papageno Radio
Intermezzo Impromptu - új magyar film készül egy ifjúsági zenekarról

Impromptu – új magyar film készül egy ifjúsági zenekarról

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Impromptu egy ifjúsági zenekarról szól, amely egy rangos zenei versenyre készül. A zenekar 18 éves szólistája megsejti, hogy az együttes 60 éves karmesterének viszonya van egy 13 éves csellista lánnyal, ezért nyomozásba kezd, hogy kiderítse az igazságot.

A helyzetet bonyolítja, hogy az idős karmester a fiú, Dávid mentora, szinte pótapja. A film egyrészt Dávid nyomozásáról szól, aki a megszállottjává válik ennek a titkos kapcsolatnak, másrészt hangsúlyos a közeg, amiben a történet játszódik, és a fiatalok, akik egyik pillanatról a másikra felnőtt döntések meghozatalára kényszerülnek.

A főszereplő Dávidot a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Major Erik alakítja majd. A karmestert Máté Gábor színész, rendező, a Katona József Színház igazgatója játssza. A 13 éves Nórit az első filmszerepében debütáló Bognár Lulu, Dávid barátait pedig Lengyel Benjámin és Antóci Dorottya (mindketten az SZFE színészhallgatói) játsszák majd. További szerepekben Schell Judit, Szamosi Zsófia, Varga Mária és Láng Annamária is látható.

Az Impromptu többnyire budapesti helyszíneken, illetve Nyíregyházán és környékén készül. A film rendezője Nagy Zoltán, aki Gothár Péter osztályában végzett filmrendező művész MA szakon a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Nagy Enyhén sós című diplomafilmjét tavaly a legjobb kisjátékfilm díjára jelölte a Magyar Filmakadémia. A film operatőre a szintén elsőfilmes Gulyás Nándor, látványtervezője Nyitrai Anna (Virágvölgy), vágója Kornis Panni. A forgatókönyvet Nagy Zoltán és Horváth János Antal közösen jegyzi, a forgatókönyv tavaly novemberben a zágrábi filmfesztiválon elnyerte a „MyFirst Script” workshop díját. Az Impromptu várhatóan jövő tavasszal lesz látható a magyar mozikban.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X