Papageno Radio
Intermezzo Izgalmas tárlatvezetésekkel vár a Határtalan Design kiállítás

Izgalmas tárlatvezetésekkel vár a Határtalan Design kiállítás

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Augusztus végéig látható a régió egyik legdinamikusabban fejlődő dizájntematikájú rendezvénysorozata, a Határtalan Design kiállítás. Júliusban és augusztusban három, a szakma és a laikusok számára egyaránt izgalmas tárlatvezetéssel, valamint egy finisszázzal egybekötött programmal készülnek a szervezők.

A 13. madeinhungary + 6. MeeD válogatásban 9 ország több mint 150 dizájnerének tárgyai kapnak helyet. A régiós  – cseh, lengyel és szlovák – tervezők munkái mellett első ízben láthatók német, osztrák, román, svájci és szlovén alkotók által jegyzett bútorok, lakástextilek, dizájntárgyak.

9 ország dizájnerei találkoznak Budapesten

A kurátorok kifejezett szándéka, hogy megmutassák a dizájn sokszínűségét, üdítő frissességét, ezért az aktuális trendek figyelembevételével megalkotott tárgyak mellett egyéni látásmódot tükröző alkotói darabok is helyet kapnak.

A másfél órás vezetések során a látogatók nem csupán a kiállított tárgyakat ismerhetik meg alaposabban, de az azokat jegyző tervezőket, a Határtalan Design Díj idei nyertes munkáit, az egyes vendégországokra jellemző formatervezési sajátosságokat, sőt a kiállítás szervezésének, megvalósításának hátterébe is bepillantást nyerhetnek. A programok remek lehetőséget kínálnak arra is, hogy a kapcsolódó tárlatoknak köszönhetően a kortárs ékszertervezés legújabb irányzataiba, és a tárgyfotózás legfrissebb trendjeibe is bevezetést kapjanak.

A tárlatvezetések időpontjai:

július 17., augusztus 2. 16:30 – 18:00  

A vezetést tartja: Szigeti Szilvia textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész, a kiállítás kurátorai, szervezői. A vezetés nyelve magyar – igény szerint angol és német fordítással.

Augusztus 16. 16:30 – 18:00 

A vezetést tartja: Slézia József, PhD Habil, művészettörténész, egyetemi docens valamint Szigeti Szilvia textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész.

Augusztus 26. Finisszázs 16:00-18:00 

közreműködik a Góbi Rita Társulat A záró vezetést Szigeti Szilvia textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész tartják.

A kiállítás és a tárlatvezetés helyszíne: Új Budapest Galéria, Bálna (1093 Budapest, Fővám tér 11–12.)

A vezetések a kiállításra szóló belépőjeggyel látogathatók.

Promóció

X
X